Biserica cu Hramul „Sfinţii Doctori fără de Arginţi” O „oază” de rugăciune, de reculegere şi linişte duhovnicească

„Slujirea prin iubire şi dăruie a celor aflaţi în suferinţă”

- Susţine P.C. preot de caritate, Viorel Lucian Pop

O biserică necesară, temeluită pentru şi în slujba enoriaşilor, inclusiv cei bolnavi, un locaş de cult unde creştinii îşi găsesc alinarea sufletului, este Biserica cu Hramul „Sfinţii doctori fără de arginţi”, situată în Bistriţa, str. Valea Ghinzii, nr. 21 (în curtea Spitalului TBC), având ca „păstor” pe P.C. preot de caritate VIOREL LUCIAN POP, un vrednic preot cu har duhovnicesc, un slujitor şi truditor de nădejde pentru altarul Bisericii Ortodoxe Române.

Vă prezentăm gândurile şi strădania preotului de caritate privind această minunată biserică, într-o confesiune pe care a avut-o recent, în dialog cu autorul articolului.

Rep.: P.C. părinte de caritate Viorel Lucian Pop, care sunt începuturile acestui frumos şi liniştitor locaş de rugăciune şi care este rolul bisericii în actuala conjunctură?

P.C. preot de caritate Viorel Lucian Pop: „Biserica a fost temeluită în anul 2005, prin jertfelnicia membrilor Clubului „Rotary” şi a altor creştini, la iniţiativa d-lui dr. Mircea Gelu Buta, directorul Spitatului Judeţean, care a ţinut, ca aici, să se ridice un locaş de cult pentru întărirea în credinţă şi alinarea suferinţelor bolnavilor şi a tuturor celor care vin cu diferite probleme duhovniceşti.

Între slujitorii spitalului şi această Sfântă Biserică s-a instituit o punte comună – Slujirea prin iubire şi dăruire a celor aflaţi în suferinţă.

Slujind aproapelui nu facem altceva decât să ne arătăm iubirea faţă de Dumnezeu. Sfântul evanghelist Ioan spune: „Dumnezeu este iubire şi cine sălăşluieşte în iubire, sălăşluieşte în Dumnezeu”.

Rep.: Care este programul bisericii şi când se săvârşeşte Sfânta Liturghie?

P.C. preot de caritate V.L.P.: Biserica este deschisă zilnic. Se săvârşeşte Sfânta Liturghie miercurea, vinerea, sâmbăta, în duminici şi sărbători, începând cu ora 8.30.

În fiecare miercuri, după-masă, se săvârşeşte „Taina Sfântului Maslu”, de la ora 18.00, taină care nu e numai pentru cei bolnavi, ci pentru toţi care au nevoie de luminarea şi sprijinul lui Dumnezeu.

Credincioşii care vin aici îşi găsesc liniştea sufletească, pentru că aici este o zonă cu multă linişte şi cu mult har.

Rep.: Este o senzaţie deosebită când intri în acest loc. Poate fi comparat cu un schit duhovnicesc?

P.C. preot de caritate V.L.P.: Când intri în curte, ai impresia că intri într-o staţiune, iar Sfânta Biserică, chiar dacă este mică, este atotcuprinzătoare şi atotîncăpătoare pentru toţi creştinii.

Am putea spune că acest locaş poate fi comparat cu un schit duhovnicesc.

Biserica este deschisă pentru toţi creştinii, deoarece nu poţi pune biserica sub obroc. Între ostenitorii spitalului şi preotul de caritate s-au format punţi spirituale de colaborare şi de încredere reciprocă, deoarece atât slujitorii actului medical, cât şi preoţii, au aceiaşi misiune – slujirea aproapelui şi prin aceasta slujirea lui Dumnezeu.

Rep.: Când a fost binecuvântată biserica şi când se va sfinţi?

P.C. preot de caritate V.L.P.: În 23.11.2008 P.S. episcop vicar Vasile Someşanul a binecuvântat biserica. Actualmente se lucrează la pictură şi sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca biserica să fie sfinţită anul acesta.

Rep.: Vă mulţumim şi Dumnezeu să vă ajute.

P.C. preot de caritate V.L.P.: Şi eu vă mulţumesc, iar Dumnezeu să vă binecuvânteze pe dumneavoastră, colegii şi Redacţia „Răsunetul”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5