Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a declanşat acţiunile de protest!

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP), organizație sindicalǎ ce reunește funcționarii publici și personalul contractual din administrația publicǎ centralǎ și localǎ, a decis declanșarea acțiunilor de protest ale funcționarilor publici, membri de sindicat.  

Astăzi, ȋntre orele 11.30 – 13.00, sindicaliştii au pichetat Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vȃrstnice.  În perioada 12-14 mai sunt programte mitinguri, la care vor participa mai multe organizații sindicale. În a doua jumǎtate a lunii mai, este anunţată o grevă de avertisment, urmată, dacă probeleme nu vor fi rezolvate, de o grevă generală.

„Solicitǎm deblocarea acordǎrii sporurilor specifice ȋn conformitate cu art. 21, 22, 23 din Legea 284/2010, pentru asigurarea unei ierarhii salariale ȋn cadrul instituțiilor; intervenția Guvernului ȋn modificarea Legii 71/2015, corectarea salarizǎrii pe aceleași funcții publice la nivel de angajator și pentru toatǎ administrația publicǎ”, transmite SNFP, într-un comunicat de presă.

         Potrivit documentului, ”corpul funcționarilor publici nu mai poate asigura statul de drept și servicii de calitate ȋn condițiile ȋn care sunt plǎtiți la nivelul salariului minim pe economie". „Guvernul Romȃniei, prin politica salarialǎ pe care o promoveazǎ, este ȋn culpǎ atunci cȃnd vorbește despre corupția funcționarilor publici. Aplicabilitatea celor douǎ solicitǎri, ȋncepȃnd cu luna iulie 2015, datǎ la care salariul minim pe economie anuleazǎ 27 de clase de salarizare”, se mai prevede în comunicat.

         Sindicaliştii arată că de la1 iulie 2015, atunci cȃnd salariul minim va fi de 1.050 lei, aproximativ 60% dintre angajații din administrația publicǎ localǎ vor fi plǎtiți cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, vechime sau importanța activitǎții. În plus, Legea 71/2015 pentru aprobarea Ordonanței de urgențǎ a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plǎtit din fonduri publice ȋn anul 2015, pe lȃngǎ faptul cǎ blocheazǎ salariile la nivelul lunii decembrie 2014, corecteazǎ discrepanțele salariale numai pentru aparatul de lucru al Parlamentului Romȃniei, Guvernului, Curții de conturi și a altor instituții publice salarizate la același nivel, și nu pentru toatǎ administrația publicǎ din Romȃnia.

 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5