Sindicaliştii bistriţeni au protestat de Ziua Mondială a Muncii Decente

Peste 50 de sindicalişti bistriţeni, afiliaţi la Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, au pichetat ieri, timp de o oră, Palatul Administrativ, acţiunea de protest reprezentând exprimarea nemulţumirii faţă de politica Guvernului, care nu răspunde promisiunilor făcute în campania electorală, dar şi un mod de a marca Ziua internaţională pentru muncă decentă.

          Sindicaliştii au ţinut să reamintească Executivului o serie din priorităţile lucrătorilor, pornind de la necesitatea modificării Legii dialogului social (Legea 62/2011), în forma propusă de partenerii sociali, care să facă posibile negocierile colective la toate nivelurile şi să asigure dreptul la grevă.

          “Discuţiile care au avut loc în ultimul an de zile ne dau de înţeles că nu există dorinţa politică de a se face aceste modificări la Legea 62/2011, deşi în campania electorală a fost una dintre promisiunile celor de la Putere. Întâmplarea face ca Filiala CNS “Cartel Alfa” să aibă programată acţiunea chiar de Ziua Internaţională pentru Muncă Decentă. În momentul de faţă, în România, munca decentă este doar la nivel declarativ. Se pierd din drepturi, iar, în cel mai scurt timp, salariatul din România va avea ca şi bază doar Codul Muncii, nu va mai avea posibilitatea să-şi obţină alte drepturi prin contracte colective”, a declarat Marinel Strungar, preşedintele Filialei Bistriţa-Năsăud a CNS “Cartel Alfa”.

          Pe lista revendicărilor, lucrătorii din Bistriţa-Năsăud şi de oriunde din ţară cer slujbe de calitate, stabile şi corect remunerate; garanţia unei plăţi decente (un salariu minim de cel puţin 1000 lei în 2014); stoparea concedierilor oarbe, fără măsuri de protecţie; servicii publice şi sociale de calitate, accesibile tutoror; combaterea evaziunii fiscale.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]