Senatorul Dorin Dobra: Proiectul prezidențial al lui Klaus Iohannis, o invitație la dezbatere serioasă, asumată și productivă

 

Trecem printr-o perioadă cel puțin interesantă, în care agenda prezidențialelor e făcută de oricine altcineva  decât de cei îndreptățiți să o facă. În ultima lună ar părea că serviciile secrete se ocupă de lucrul acesta, fapt ce nu e în folosul cetățenilor nicidecum deoarece ei nu ar avea nimic de câștigat de aici. Că devoalăm sau nu pe cineva, sau, mai rău, să lansăm piste false sau nu, sunt toate direcții ce nu servesc cetățeanului și nu merită să fie teme de agendă electorală.

În tot acest context Klaus Iohannis a dovedit că respectă o agendă serioasă și și-a lansat luni, 29 septembrie, programul prezidențiabil ”România lucrului bine făcut”. Ca orice lucru bine făcut, în programul candidatului Klaus Iohannis se vorbește de corectitudine, respect, seriozitate, eficiență, promisiuni onorate.

Prin programul prezentat luni, 29 septembrie, la Palatul Parlamentului, Klaus Iohannis își asumă două responsabilități, prima legată de obligația de a pune capăt ”războiului româno-român”, iar a doua privește necesitatea creării ”unei Românii competente și competitive”.

Propunându-și să fie un președinte echilibrat, mediator și integrator, dar ferm, candidatul Klaus Iohannis propune întregii societăți românești unsprezece teme majore de dezbatere și consens național. Respectându-și profesia, candidatul ACL Klaus Iohannis începe lista dezbaterilor naționale cu educația ”ca resursă de performanță a României ”. Continuând asumarea personală a marilor obiective pe care ”România lucrului bine făcut” trebuie să le urmărească, candidatul ACL Klaus Iohannis anunță: ” Premisa fundamentală de la care pornesc în abordarea domeniului educației este aceea că o societate nu poate fi, pe termen mediu sau lung, mai bună decât sistemul de educație. O societate, o națiune poate fi performantă sau neperformantă în funcție de sistemul său de educație, care are, în realitate, cel mai mare impact asupra viitorului unei națiuni ”.

Pentru accesarea întregului proiect prezidențial al candidatului ACL, Klaus Iohannis: http://www.iohannispresedinte.ro/ .

 

Comentarii

02/10/14 09:37
Vizitator

Spre deosebire de programul lui Ponta in care ideea centrala este "mindria de a fi roman", programul lui Klaus Iohannis este simplu si la obiect: “Tara lucrului bine facut”. Chiar din sloganul ales rezulta diferenta marcanta dintre cei doi candidati: primul defineste perfect politicianul flecar, vesnic umflat in pene fara un motiv anume, al doilea sugereaza omul tacut si eficient, concentrat pe rezultate concrete.
Victor Ponta inventeaza ziduri imaginare între cei din Ardeal şi cei din Moldova, între cei din Muntenia şi cei din Banat, între cei de dreapta și cei de stânga, între cei bogaţi şi cei săraci, între cei care lucrează la stat şi cei care lucrează în privat, între bătrâni şi tineri, pacienți și medicii, profesorii și părinții, pe care vrea sa le dărâme. Prin aceasta insiruire de lozinci fara acoperire Ponta vrea sa exploateze un moment simbolic din istoria Romaniei: implinirea a o suta de ani de la Marea Unire din 1918, vorbind despre o noua unire a romanilor. Numai ca Ponta face pe prostul sau chiar uita ca de fapt a doua unire a avut deja loc prin intrarea Romaniei in UE.
Pentru Victor Ponta insa, nu exista decat cetateni mandri ca sunt romani si ortodocsi. In rest, minoritatile nationale sau confesionale sunt ignorate pana la anihilare.
Spre Ponta, Klaus Iohanis spune: “Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale, sunt un om al promisiunilor onorate”.
In programul sau Iohannis subliniaza :"Ce s-a construit sub o guvernare s-a distrus sub urmatoarea", "respectam cu strictete legile altor tari, dar le incalcam pe ale nostre imediat ce ne intoarcem in tara, pentru ca ne-am obisnuit ca la noi sa fie <altfel>", "Romania lucrului bine facut" este si tara majoritatii tacute, a celor care tac dar fac".
In viziunea sa, presedintele nu trebuie sa fie "nici jucator, nici simplu spectator", ci are datoria sa se "desprinda de zgomotul de fond, de rutina, de interesele marunte care nu aduc continut si nu contribuie la viitorul tarii, insa trebuie sa fie ferm in fata derapajelor de la statul de drept, a exceselor politicienilor si a incalcarilor intereselor nationale".
Pentru a putea alege intre ofertele candidatilor la prezidentiale ar trebui sa cunosti raspunsul la intrebare formulata cu ceva timp in urma de Anderi Plesu: " “Batrane, ce stii sa faci?” Arata-mi si mie o dexteritate. Stii sa faci un scaun? Stii sa scrii un text de istoric, cum zici ca esti? Arata-mi ceva. Arata-mi ca poti si altceva in afara de clampaneala."

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5