Senatorul Dănuţ Prunea, la sfârşit de mandat parlamentar

Activitatea parlamentară văzută şi trăită acolo, in interiorul puterii parlamentare este nu doar interesantă, ci, mult prea conditionata de mentalul colectiv si de capacitata liderilor de realiza compromisuri, cel mai adesea acceptabile, pe probleme punctuale, cu adversarii politici. Acolo îţi poţi da seama mai bine ca oriunde altundeva că finalitatea muncii celor care au acceptat să indeplineasca temporar functia de fauritori de legi si de regulamente aşteapte de alegătorii depinde, in mod determinant, de dorinta tuturor de a face ceva folositor pentru tara, si mai putin de interesele partidului din care faci parte.

In mandatul meu de patru ani n-am avut parte de o astfel de intelegere din cauza aplicarii, fara nici o remuscare, a divizarii tuturor colectivitatilor din tara. S-a facut orice pentru ca oamenii maturi să fie considerati potrivnici tinerior, locuitorii satelor orasenilor, social-democratii democrat liberalilor, romanii europenilor, chipurile, democrati pana la renuntarea de sine etc. Astfel s-a reusit să se rostogoleasca puterea reprezentata de „ titanul” de la Cotroceni , cu toata impotrivirea in masa a romanilor de pretudindeni. Nu spun asta pentru a-mi justifica eventualele neimpliniri. O spun pentru că mare parte a mandatului meu de senator am avut de înfruntat o majoritate parlamentară construită în jurul intereselor membrilor PDL si a acolitilor lui, interese care au fost si sunt potrivnice tarii si locuitorilor ei. De aceea românii işi vor aminti de perioade 2005-2012 ca de una tristă şi împovărătoare pentru viaţa lor.

Incerc o unda de regret că o mare parte dintre intenţiile mele de modificări legislative nu s-au materializat într-un asemenea context. Rămân însă cu satisfacţia muncii depuse în plen ori în Comisia de Învăţământ a Senatului. Dar este prea putin fiindca cele mai multe aspecte ale vietii de zi cu zi ale romanilor sunt influientate de ce se intampla in Camera Deputatilor. Or, acolo presedinte a fost Roberta Anastase, iar faptele domniei sale au ajuns azi prea bine cunoscute.. Asadar, dupa o lupta dura dusa in Comisia de Invatamant, mai ales, pentru a elabora o lege corespunzatoare situatiei actuale si asteptarilor indreptatite de la acest domeniu de activitate, în care mi-am putut manifesta competenţa şi experienţa profesională mă voi întoarce la catedră cu sentimentul că mai am multe de facut pentru copii acestei tari. Cât priveşte alegătorii din Colegiul Senatorial nr. 2, aceia care m-au trimis în Senatul României, doresc să le mulţumesc pentru increderea aratata şi să le cer să nu-ţi piardă speranta de mai bine. Doar ca , cel putin de aceasta data să manifeste mai multa luciditate si să aibe încredere în echipa tânără şi competentă de candidaţi pe care le-o propune USL la alegerile parlamentare din decembrie, candidaţi în care cred cu tărie ca sunt cei mai potriviţi să-i reprezinte. Am convingerea că atât dl. Ioan Deneş, din postura de senator, cât şi dl. Daniel Suciu şi Alexandru Pugna, din cele de deputaţi, vor fi capabili să reprezinte acesti oameni de nadejde din colegiu in noul Parlament. Ei se vor bucura, cu siguranta, de un context mult mai favorabil, astfel încât, proiectele lor legislative să poată fi împlinite spre binele tuturor romanilor. Politicile şi practicile USL nu pot plasa omul de rând în afara lor. E doar unul dintre motivele pentru care consider social-democraţia vitală între ideologiile politice, drept pentru care voi rămâne social-democrat necondiţionat. Rămân în acelaşi timp omul obişnuit, profesorul Dan Prunea. Dumeavoastră, cu încredere,tot respectul meu!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5