Secţia de Pompieri Năsăud aniversată în cadrul „Zilei porţilor deschise”

Înfiinţată în urmă cu 20 de ani, mai exact în data de 20 septembrie 1992, Secţia de Pompieri Năsăud a fost aniversată în cadrul „Zilei porţilor deschise”, joi, 20 septembrie 2012.
Aceasta a devenit o instituţie respectată pe Valea Someşului, a Sălăuţei şi în toată Ţara Năsăudului, datorită implicării prompte, contracronometru la salvarea de vieţi omeneşti, a bunurilor acestora (gospodării, animale ş.a.m.d.).
Manifestările au debutat la ora 11.00 cu un ceremonial militar, discursuri ale personalităţilor prezente, urmate de o paradă militară şi demonstraţii ale tehnicilor de intervenţie.
Facem un scurt istoric: Din 1950 până la 01.01.1956 a funcţionat o subunitate a pompierilor militari. Schimbările survenite în România post-revoluţionară au condus şi la unele reorientări în activitatea Grupului de Pompieri al judeţului Bistriţa-Năsăud în ce priveşte structura organizatorică, pregătirea efectivelor, extinderea ariei misiunilor, a sarcinilor şi priorităţilor muncii de prevenire a incendiilor şi altele.
În acest context, la 20.09.1992, se reînfiinţează Compania de Pompieri Năsăud, comandant fiind lt. col. Gheorghe Moldovan. Înfiinţarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa a însemnat începutul procesului de modernizare a intervenţiei pentru limitarea efectelor incendiilor şi a altor tipuri de dezastre, calamităţi, catastrofe, explozii, accidente de orice natură, denumite în mod generic situaţii de urgenţe.
Din data de 15.05.2008, comanda subunităţii este asigurată de lt. col. Suciu Tudor Mihai. Secţia de Pompieri Năsăud are repartizat un raion de intervenţie cu o suprafaţă totală de circa 3075 kmp, care cuprinde trei oraşe şi 30 de comune, cu un număr total de circa 25.000 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de aproximativ 143.135 locuitori. Deţin următoarele mijloace: 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă (2 autospeciale APCA şi 1 autospecială MAN); o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţimi; un autocamion de intervenţii şi motopompă; un echipaj de prim ajutor SMURD şi 2 bărci cu motor.
Moderată de comandantul pompierilor judeţeni, Constantin Florea, manifestarea s-a bucurat de cuvinte de apreciere din partea administratorului judeţului, Florin Moldovan, a administratorului oraşului Năsăud, prof. Mircea Romocea, după ce a fost oficiat un Te Deum de către preoţii parohi Lucian Greab şi Florin Rusu.
Au fost înmânate plachete aniversare personalităţilor prezente la Ziua porţilor deschise ale Secţiei de Pompieri Năsăud. Manifestările s-au încheiat cu o demonstraţie tehnică de intervenţie.
Au fost prezenţi elevi de la Şc. Gen. „Mihai Eminescu”, dar şi preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit, cetăţeni ai urbei, membrii familiilor pompierilor, colegi ieşiţi la pensie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5