Nu-i poveste!

Se extinde infrastructura de apă în cartierele Năsăudului!

Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în zonele periferice şi cartierele Năsăudului, aşteaptă Hotărârea de Guvern care vizează finanţarea investiţiei cu bani de la bugetul de stat. “Aprobarea finanţării este o chestiune de câteva zile” – a afirmat viceprimarul Ovidiu Maghiar – cel care a susţinut proiectul în Consiliul Interministerial al MDDL, demers încadrat programului implementat prin CNI: “Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare a staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”. “Comisia interministerială a dat undă verde proiectului nostru, promiţând că finanţarea va fi stipulată printr-o hotărâre de guvern în cel mai scurt timp” – a explicat viceprimarul Năsăudului în şedinţa legislativului local, specificând că lucrările vor demara luna viitoare.

Este vorba despre extinderea magistralei de apă potabilă şi pe străzile Bistriţei, Rebrei, în cartierele Luşca şi Liviu Rebreanu. Două puţuri de forare vor asigura apa potabilă pe acest tronson de 5.640 m, execuţia fiind asigurată de societatea “INCOM” Iaşi, căreia i s-a predat amplasamentul lucrării încă din luna ianuarie a acestui an cu un termen de finalizare de 10 luni de zile.

Investiţia are o valoare estimativă de peste 2,6 milioane de lei, din care bugetul local va asigura prin cofinanţare 504.000 de lei, beneficiarul fiind Consiliul Local oraş Năsăud.

Comentarii

09/09/09 08:20
Diogene

In cartierul nasaudean Lusca apa vine numai pe jumatate, cam 50% din cartiereni nu vor primi apa din oras.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]