Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare, premiată cu 5000 de euro în cadrul Let’s Get Green! Felicitări elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor!

“Let’s Get Green!”, campania care a mobilizat 3 generații pentru un mediu curat, și-a anunțat câștigătorii. În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, echipa “Let`s Do It, România!” a desfășurat “Let`s Get Green!”, cea mai complexă competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu. Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Bistrița a câștigat în cadrul Concursului “Let's Get Green” un premiu in valoare de 5.000 euro, acordat de GreenPoint Management pentru mobilizare deosebită la nivel de colectare. Cu ajutorul acestui premiu, școala are acum o noua rețea de WIFI și 2 laptopuri pentru a facilita accesul la informații. Miercuri, a avut loc premierea, în cadrul unui eveniment festiv.
„Este un proiect care v-a pus la încercare, pentru că s-a desfăşurat pe parcursul a nouă luni şi activităţile au fost ample, mai ales pe faza de colectare, dar v-a adus şi câteva recompense în ceea ce priveşte educaţia pentru noua generaţie. Sper că voi, elevii, aţi înţeles de ce este important să colectăm selectiv, de ce este bine să reciclăm, să avem grijă de mediu. Sper că a fost un proiect frumos şi pentru voi copii, şi pentru profesori. Mulţumim pentru implicarea de care aţi dat dovadă”, a declarat Cosmin Bucataru, de la Let’s do it, România, care l-a avut alături şi pe coordonatorul judeţean, Cristian Ţetcu.
Reprezentantul Green Point Management, Vlad Moise, a subliniat rolul colectării selective a deşeurilor, apreciind că cea mai bună modalitate de a învăţa un lucru este de a-l pune în practică. „Beneficiarii cei mai mari ai acestui proiect sunt cei mici pentru că ei vor duce mai departe sistemul de educaţie ecologică, verde. Premiul nu cred că este cel mai important din acest proiect ci educaţia şi sunt sigur că de acum încolo colectarea selectivă va rămâne în ADN-ul lor”, a menţionat reprezentantul .
Prof. Lucica Iacob, directorul Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare”, le-a mulţumit organizatorilor pentru acest premiu, dar şi colegilor din şcoală, elevilor şi părinţilor, pentru implicare. „Aşa cum apare şi în campania „Let’s Do It, România!”, un cuvânt important este împreună. Să ştiţi că deviza şcolii noastre este „Împreună pentru viitorul copiilor noştri”. Fără implicarea celor mici şi a părinţilor, a tuturor cadrelor didactice, a fiecărui angajat al şcolii, inclusiv personalul TESA, nu am fi putut implementa acest proiect care, din fericire, s-a materializat în acest premiu. Copiii vor avea Wi-Fi în toată şcoala, instalaţiile sunt printre cele mai bune. Mulţumim încă o dată tuturor”, a precizat Lucica Iacob.
Directorul adjunct Claudia Feldrihan a menţionat că instituția şcolară ră a susținut întotdeauna noile educații, motiv pentru care s-a implicat în numeroase activități și proiecte, precum cel prezent. “Educația pentru mediu este o prioritate pentru societatea actuală și ne bucurăm că am reușit să o promovăm și în acest context. Întâmplător sau nu, prin câștigarea acestui premiu, reușim să susținem o altă dimensiune a învățământului modern, digitalizarea”, a declarat prof. Claudia Feldrihan.
Nu în ultimul rând, coordonatorul acestui proiect, prof. Monica Lupuţi,
A menţionat că cel mai important premiu a fost, de fapt, “munca noastră în familie”. “Am participat, cu ocazia acestui proiect pe durata a 9 luni, la un teambuilding intens care ne-a unit ca pe o comunitate și știm că, deși la un nivel de vrăbiuță care încearcă să stingă un inceniu de pădure, ne-am adus contribuția în crearea unei generații green, de oameni responsabili, prieteni cu natura. Au fost momente când am vrut să renunțăm, apoi ne alimentam parcă din energia și scopul proiectului și conștientizam faptul că noi nu încercam să caștigăm un premiu, ci vrem să evoluăm, să ne educăm pe valențele reciclării într-o lume gri, care iși vrea verdele inapoi!”, a spus Monica Lupuţi.
În cadrul concursului elevii, profesorii și părinții implicați au avut rezultate notabile, cuantificate prin faptul că profesorii coordonatori au susținut training-uri ECO pentru elevi și părinți; au colectat 15 tone de deșeuri reciclabile; au plantat zeci de copaci și plante; au realizat campanii de igienizare în zonele verzi din apropiere. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, au fost implicate 9 școli. 2.494 de elevi, 46 de profesori și 864 de părinți au luat parte la activități de formare, au fost colectate 15.424 de kg de ambalaje și 2.996 kg de deșeuri electronice, 597 flori și 1.800 puieți au fost plantați.
“Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!” și este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Kaufland România, Green Point Management și Ecotic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5