Şcoala de Arte Bistriţa, într-o expoziţie de sărbătoare, la Cluj

Şcoala de Arte Bistriţa, condusă de prof. Rozalia Fucă, a fost prezentă la cea de a V-a ediţie a „Serii artelor” ce s-a derulat la Şcoala de Arte din Cluj, în sala „Şantier”, alături de centre culturale şi asociaţii ale artiştilor plastici, nu mai puţin de 20 la număr.
În cadrul Porţilor deschise ale Şcolii de Arte Cluj, condusă de Vasile Corpodean, Bistriţa a fost prezentă cu o expoziţie a elevilor şcolii coordonaţi de prof. Bogdan Dănilă, intitulată „Miracolul peisajelor”.
Expoziţia "Miracolul peisajelor" omagiază o temă plastică ce ocupă de multă vreme un loc important în pictura universală. Iubit deopotrivă de creatori din toate perioadele şi aparţinând majorităţii stilurilor artistice, peisajul reprezintă şi astăzi o temă predilectă pentru artişti datorită complexităţii problematicilor plastice pe care le presupune şi a încărcăturii expresive deosebite. Interesul pe care marii maeştrii ai picturii universale l-au acordat peisajului şi marea divesitate de abordări stilistice ne face să înţelegem că această temă va fi încă multă vreme în capul listei pentru generaţii întregi de artişti şi în acelaşi timp ne obligă să ne întoarcem cu interes spre capodopere ale genului pentru a înţelege felul în care talentul, studiul intens şi inteligenta plastică pot transforna cea mai banală vedere din natură într-o operă de artă, după cum spun şi în Albumul realizat cu acest prilej şeful serviciu Rozalia Fucă Tomescu, managerul CJC – Gavril Ţărmure şi profesorul Bogdan Dănilă.
Au expus Mirela Orban, Bianca Brici Kerekes, Maya Szaicu, Simona Bucşa, Ionel Voicu, Marinela Lupşan, Aurelia Moldovan. Încă o dată şcoala bistriţeană se dovedeşte a fi la loc de cinste, prezenţa în Capitala culturală a Transilvaniei fiind remarcată atât de colegii din celelalte instituţii culturale, cât şi de către specialiştii avizaţi în arta plastică prezenţi la eveniment.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5