Sărbătoarea naşterii Pruncului Iisus, la Grupa Waldorf

În perioada de aşteptare a Crăciunului a avut loc un eveniment foarte important: vizita Sfântului Nicolae. El este imaginea exterioară a solului ceresc care aduce hrană pentru drumul interior spre Hristos. Datorită vizitei lui, copiii care avut ocazia să trăiască bucurie, nerăbdare şi puţină teamă în aşteptarea lui, bucurii pentru ceea ce aduce el, teamă pentru că el cunoaşte toate faptele copiilor, în faţa lui nu există secrete. După această vizită, atenţia copiilor a fost îndreptată spre aşteptarea naşterii Pruncului Iisus. Ei au pregătit un joc (ritmic) de Crăciun. Acest joc, pe roluri, descrie vestirea Pruncului Iisus, naşterea Lui şi închinarea păstorilor. A sosit clipa în care am asistat la prezentarea jocului de Crăciun părinţilor. Sărbătoarea a avut loc într-o atmosferă liniştită, luminată doar de luminări. Copiii au avut ocazia să trăiască, sub formă de joc, evenimentul naşterii Pruncului Iisus şi cel al închinării păstorilor, ei au trăit atitudinea personajului pe care l-au interpretat în faţa acestui eveniment - a Mariei şi a lui Iosif, a îngeraşilor, a păstorilor şi oiţelor.
Pe masa anotimpurilor, decorul ieslei de Crăciun a luat naştere într-un mod treptat: la început a apărut o oiţă, după o zi încă una, tot aşa s-au ivit şi păstorii, îngerii mai apoi Iosif, Maria şi măgăruşul, care se îndreaptă spre colibă.
Sărbătoarea s-a încheiat în jurul mesei împodobită cu crengi de brad şi lumânări aprinse, când cu toţii, mic şi mare, tânăr şi bătrân, ne-am aşezat pentru a colinda.
prof. înv. preşcolar
Aritina Şuşcă şi Viorica Albert

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5