Salata de piept de pui – un deliciu culinar preparat in 10 minute

Intrebarea “ce mai gatesc azi?” se afla de foarte multe ori pe buzele gospodinelor. Acestea cauta variante usor de preparat, gustoase si sanatoase pentru intreaga familie. O salata de piept de pui La Provincia cu ciuperci si maioneza se va dovedi o alegere perfecta pentru pranz, cina sau pentru aperitiv.

Salata de piept de pui cu maioneza si ciuperci nu este un preparat foarte greu de digerat, asa cum il recomanda denumirea, ci mai degraba un preparat satios si delicios. Cu un grad de complexitate mica, un timp de preparare scurt, aceasta salata devine preferata gospodinelor.

De ce ingrediente ai nevoie pentru o salata de pui cu ciuperci si maioneza?

Pentru a pregati o salata delicioasa de pui cu ciuperci si maioneza, gospodinele vor avea nevoie de un piept de pui intreg cu os si cu piele La Provincia, de jumatate de kilogram de ciupeci champignon, de cativa catei de usturoi, 3-4 castraveti murati, 5 oua, zeama de la un sfert de lamaie, cateva linguri de ulei, piper si sare. Toate ingredientele sunt accesibile in orice magazin si sunt ieftine si naturale.

Mod de preparare salata de piept de pui cu ciuperci si maioneza

Salata de piept de pui cu ciuperci si maioneza este o optiune foarte gustoasa, eleganta si sanatoasa pentru masa de pranz alaturi de familie sau de prieteni. Aceasta se prepara foarte usor, este usor de digerat si delicioasa. Preparatul se incadreaza in preferintele invitatilor la masa sau membrilor familiei, dar si a gospodinelor in pana de timp si idei.

Pentru a prepara aceasta salata, se incepe prin a curata ciupercile de pielita de la suprafata si prin a le pune la fiert cu sare. Dupa ce clocotesc bine, se lasa la racit si se taie in cubulete. Pieptul de pui se fierbe intreg, pentru ca mai apoi sa fie separat de piele, os, si sa fie lasat la racit. Dupa ce pieptul de pui se raceste, acesta se taie in cubulete.

Separat, se fierb doua oua si se lasa la racit si se taie castravetii murati. Se pregateste maioneza din galbenusurile de la doua oua fierte si trei galbenusuri crude, din ulei, sare si piper, adaugand si zeama de la un sfert de lamaie pana ce devine omogena.

Ciupercile taiate se amesteca cu pieptul de pui taiat cubulete si se completeaza cu castravetii murati. In acelasi bol se adauga 3-4 catei de usturoi pisati, maioneza, si se amesteca bine. Se poate asezona cu patrunjel proaspat.

Trucuri de la bucatari pentru reusita retetei

Secretul salatei de piept de pui cu maioneza, ciuperci si castraveti sta in faptul ca toate ingredientele sunt foarte bine scurse de apa, inclusiv castravetii murati care trebuie storsi prin a aplica o usoara presiune pe cubuletele taiate in palma, astfel incat sa se scurga zeama.

Salata poate fi servita simpla sau cu o garnitura de legume mexicane, de legume verzi pregatite la abur sau cu o salata de legume crude.

Maioneza de casa este recomandata in prepararea acestei retete, fiind mult mai sanatoasa si mai delicioasa decat cea din comert.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]