Sala Polivalentă din Bistriţa urmează să fie reabilitată cu 2 milioane euro

Constantin Florian, directorul executiv al Direcţiei pentru Tineret şi Sport Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia face demersurile necesare pentru accesarea unui proiect  în valoare de 2 milioane euro pentru reabilitarea Sălii Polivalente, derulat prin Compania Naţională de Investiţii.

        „Există speranţe, noi încercăm şi alte variante, avem o deschidere din partea d-nei ministru care a perfectat o înţelegere cu dl. Dragnea, cu Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii, acum suntem în procedura de a obţine o finanţare pentru reabilitarea Sălii Polivalente. Două milioane de euro. Ar schimba total faţa acestui complex, l-ar readuce la standardele de acum. Să nu uităm că acea construcţie iniţială a fost dată în funcţiune în 1974, cu standardele de atunci. Standardele de acum, valoarea sportivă de acum – deşi e aberaţie pentru că, în 1976, România era pe locul 5 la Jocurile Olimpice, acum e pe locul 17 sau pe locul 27 – dar cerinţele performanţei din ziua de astăzi fac improprii facilităţile pe care le oferă acum Sala Polivalentă”, a declarat Constantin Florian.

         Potrivit acestuia, deşi Sala Polivalentă este un complex sportiv naţional şi ar trebui să fie finanţată mult mai consistent, până acum acest lucru nu s-a întâmplat.

 „Sunt lucruri care ne depăşesc pe noi şi sunt lucruri legate de Sala Polivalentă, care nu este Sală Polivalentă, şi probabil de aici şi situaţia ei un pic ingrată. Toate complexele sportive naţionale beneficiază de bani, pentru reparaţii capitale, pentru plata arieratelor, cele legate de utilităţi, în special. Sala Polivalentă Bistriţa care nu mai este Sală Polivalentă de mult timp, e un Complex Sportiv Naţional, e tratată ca o Sală Polivalentă. Doamna ministru (n.n. – Gabriela Szabo) m-a întrebat luni, când a fost la Bistriţa, cât ar mai trebui ca să fie ca atunci când am pornit sala şi ar însemna încă 500.000 lei. Sunt exact banii care înseamnă cheltuielile de funcţionare la Sala Polivalentă. Dacă ele ar putea fi acoperite, atunci veniturile proprii, care sunt undeva la 580-600 mii lei/an s-ar putea orienta o parte spre achiziţie publică şi o mare parte pentru activităţi sportive”, a adăugat directorul DJTS BN.

Altfel, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport nu mai are posibilitatea să deruleze nişte programe proprii pe care le avea în  calendarul sportiv, cu execepţia Cupei Bistriţa la tenis de masă şi Cupei Hercules la haltere. „Indemnizaţia de efort şi bursa sportivă sunt 2 programe abandonate din lipsă de fonduri”, a concluzionat Constantin Florian. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5