Rugăciuni înălţate Maicii Domnului de Episcopul Benedict Bistriţeanul, alături de credincioşii din Corvineşti, păstoriţi de părintele Vlad Murgoi

Bucurie duhovnicească la Corvineşti, acolo unde credincioşii, împreună cu părintele Vlad Murgoi şi soborul de preoţi, coordonat de protopopul Doru Zinveliu, au avut binecuvântarea de a se ruga Maicii Domnului, împreună cu Episcopul Benedict Bistriţeanul.
În cadrul slujbei de paraclis Preasfinția Sa a pomenit câteva importante calități ale Maicii Domnului între care amintind calitatea de mamă protectoare care întotdeauna are grijă de fii săi și pe toți îi cuprinde cu aceeași dragoste maternală și niciodată nu îi părăsește în greutățile și necazurile lor. „În această seară am format o familie. Aşa cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, Biserica este o familie, iar familia de acasă este o biserică în miniatură. În această perioadă în care se foloseşte atât de mult cuvântul izolare, avem nevoie să ne simţim ca o familie. Pe Măicuţa Domnului o rugăm să vă ocrotească”, a declarat Episcopul Benedict Bistriţeanul.
„Preasfinţitul Episcop a adus binecuvântare şi încurajare. Trăim aceste vremuri de descurajare în care, pentru a duce viaţa mai departe, trebuie să ne întâlnim în duhul lui Dumnezeu, în comuniune unii cu alţii. Mântuirea este bazată pe comuniune, în care fiecare nu trăieşte pentru sine ci pentru aproapele. Prerasfinţia voastră, aţi venit în Parohia noastră nu doar ca să ne vizitaţi, ci ca un păstor milostiv, să fiţi alături de noi, să ne hrăniţi cu cuvântul Evangheliei, să vă bucuraţi şi să vă rugaţi împreună şi pentru noi. Momentele de intensitate duhovicească trec repede, însă în sufletul nostru vor rămâne veşnice”, a spus preotul Vlad Murgoi.
În cadrul slujbei de paraclis au participat părintele protopop al Becleanului Doru Zinveliu, Preacuviosul părinte Luca Gheberta starețul mănăstirii Pantocrator din Beclean, Preacucernicul Părinte Filipaș Vasile din parohia Manic, Preacucernicul Părinte Petri Radu din parohia Șirioara, Preacucernicul Părinte Sergiu Balint din parohia Matei, Preacucernicul Părinte Ziman Paul din Parohia Vermeș, Preacucernicul Părinte Herinean Claudiu din Parohia Iclod iar frumoasa cântare a paraclisului a fost cântată de corul de maici al mănăstirii Salva. din partea comunității parohiale, preotul paroh, Pr. Vlad Murgoi i-a dăruit Preasfințitului Părinte Benedict un epitrahil și un omofor. La eveniment a fost prezent şi senatorul Ioan Deneş, vicepreşedintele CJ Vasile Puica, primarul Vasile Encean.
Slavă Celui de Sus şi Fecioarei Maria pentru această zi în care le-am putut aduce laudă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5