RORY – Respect Others, Respect Yourself!

Săptămâna 7-11 mai a fost una încărcată de activităţi specifice Programului Erasmus+ pentru elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” din Bistriţa, care au fost gazda celei de-a doua mobilități din cadrul proiectului “Incluziunea socială a elevilor dezavantajaţi”, oaspeții străini fiind elevi şi profesori din Italia, Macedonia, Portugalia şi Turcia.

Agenda activităţilor a avut ca temă centrală Personalizarea, metodă modernă și inovativă în educaţie, prin care profesorii adaptează conţinuturile şi metodele la personalitatea fiecărui elev, facilitându-le acestora posibilitatea de a-și exprima opinia și de a-și manifesta personalitatea.

Prima zi a debutat cu o activitate de team-building coordonată de doamna psiholog Elena Neţan şi doamna bibliotecar Sorina Pop, care au reuşit, prin joc, să-i determine pe elevii participanți să “spargă gheaţa”, reuşind la final să acumuleze cunoștințe atât despre ei cât și despre anumite elemente definitorii ale ţărilor lor de provenienţă. În acest timp profesorii au avut o primă întâlnire axată pe bilanţul proiectului după primele 6 luni. După-amiaza a fost dedicată seminarului internațional cu titlul “ E+ e bucurie, prietenie, comunicare”.

A doua zi a fost specială prin scopul propus – realizarea unei expoziţii de pictură pe sticlă, care a fost atins prin implicarea doamnei Victoria Fătu Nalaţi, fost bibliotecar al Colegiului Tehnic “Grigore Moisil”  precum şi a doamnei Sorina Pop. După o scurtă prezentare a carierei artistice a doamnei Victoria Fătu Nalaţi, impresionantă prin dimensiunea europeană dată de vernisajele şi concursurile internaţionale la care participă şi este premiată, aceasta le-a prezentat elevilor primii paşi în pictura pe sticlă, îndrumându-i cu grijă până la finalizarea lucrărilor, fiind aplicată metoda personalizării prin exprimare artistică, obiectiv îndeplinit și mult apreciat de toți cei implicați.

Miercuri, 9 mai, a fost sărbătorită Ziua Europei printr-o excursie la Turda și Cluj-Napoca, unde s-a organizat un atelier de diseminare la Colegiul Tehnic Turda, prilej pentru elevii participanți la mobilităţi să-și împărtășească experienţele trăite. Vizitarea salinei Turda şi a fostei capitale europene a tineretului,  Cluj-Napoca, au completat tabloul unei zile de neuitat.

Ultimele două zile au fost bogate în activităţi şcolare (participare la lecţii) şi extraşcolare: o scurtă vizită la Tihuţa şi Colibiţa, Carnavalul Primăverii şi o activitate de promovare a unui stil de viaţă sănătos în pădurea Schullerwald.

Oaspeţii au fost încântaţi de frumuseţea locurilor şi a oamenilor, iar elevii și profesorii gazdă au fost bucuroși să le arate aspecte educaționale, culturale și sociale ale zonei. A fost o săptămână plină de activități dar și de emoții care s-a dovedit a fi un nou succes al colaborării și cunoașterii prin educație, sub semnul Erasmus +.

Coordonator de proiect,

Prof. Violeta Zbânca

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5