Remus Pricopie (ministrul Educaţiei): Efervescenţele politice nu trebuie să afecteze şcoala. În inspectorate nu sunt PSD-işti, PNL-işti

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale, consideră că ultimele mişcări de pe scena politică nu trebuie să influenţeze domeniul educaţiei, mesajul transmis către inspectorii şcolari şi directori fiind cel de „stabilitate”.

Sâmbătă mă întâlnesc cu directorii din judeţul dumneavoastră, iar mesajul meu este unul foarte simplu şi foarte clar. De fapt, este un mesaj pe care îl transmit, în primul rând, din partea premierului Victor Ponta, dar şi din partea mea. În sectorul educaţie, lucrurile trebuie să meargă înainte, să existe stabilitate. Evident că zona politică este importantă, pentru că zona politică trebuie să susţină sectorul educaţie, dar efervescenţele politice nu trebuie să afecteze şcoala”, a anunţat ministrul Pricopie.

Potrivit acestuia, în domeniul educaţiei se lucrează „cu profesionişti, nu cu oameni care au înclinaţii politice”, mesaj transmis de când a venit Voctor Ponta la Palatul Victoria.

„Indiferent de forma care asigură majoritatea parlamentară şi de structura Guvernului, sectorul educaţiei trebuie să se bucure de stabilitate şi acest lucru se va întâmpla. Avem multe probleme, evident, dar încercăm cu calm şi cu profesionalism să le rezolvăm, pentru că, în fond, este vorba despre interesul nostru şi de viitorul copiilor noştri”, a adăugat ministrul Educaţiei.

***

Iată mesajul ministrului Educaţiei Naţionale:

„În inspectorate nu avem penelişti, pesedişti, pecişti, udemerişti. Am schimbat, la trecerea din anul şcolar anterior în anul acesta şcolar, şi inspectori generali, şi inspectori generali adjuncţi, şi directori, nu eu, ci consiliile de administraţie. Am schimbat pentru că nu au performat sau au demonstrat că au alte interese decât interesul şcolii. Şi când i-am schimbat nu am întrebat pe nimeni, nici organizaţiile locale PSD, nici organizaţiile locale PNL. Sigur, poate în unele locuri au fost unele nemulţumiri la  nivel politic, dar discuţia cu premierul şi în discuţia în Parlament, şi la nivelul PSD, a fost foarte clară: şcoala trebuie să aibă în frunte profesori de calitate, profesori de calibru şi oameni care îşi fac treaba.

Am fost în minister în 2009, după mandatul de secretar de stat eram consilier al d-nei ministru Andronescu, atunci când s-a rupt alianţa PDL-PSD, şi am asistat la un lucru incredibil în şcoală, în 24 ore, au fost eliberaţi din funcţie inspectori generali, inspectori adjuncţi, inspectori de specialitate, directori.

Ce legătură există între o ruptură politică, o alianţă politică, şi şcoală? De ce un elev pleacă vineri de la şcoală cu un director şi se trezeşte luni cu alt director?

Numai persoane iresponsabile pot să facă acest lucru. Prin urmare, poate unii se aşteptau la o goană după vrăjitoare politice. Nu există aşa ceva.

Din păcate, un director la două săptămâni pleacă, dar nu pleacă pentru că a cerut cineva la nivel politic, ci pentru că apar tot felul de disfuncţionalităţi, chiar ilegalităţi. Le sesizăm, facem control, ne consultăm cu autorităţile locale, conform legii, prin consiliul de administraţie al şcolii şi al inspectoratelor, dar deciziile nu se iau din perspectiva politicului.

În şcoală nu se va întâmpla nimic în raport cu efervescenţa politică, nici săptămâna viitoare nu se va întâmpla nimic...”

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5