Reabilitarea Colegiului „Liviu Rebreanu”, blocată juridic. Primarul Ovidiu Creţu: Ori o cumpărăm cu un leu, ori dăm ministerul în judecată

Primăria municipiului Bistriţa a depus, în etapa a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, trei proiecte în valoare de 19,342 milioane euro. Este vorba despre Consolidarea şi modernizarea Corpului A (corp liceu) la CN „Liviu Rebreanu” – 8,897 milioane euro, Reabilitarea şi modernizarea Liceului de Muzică „Tudor Jarda” – 2,27 milioane euro şi Drum de acces şi utilităţi aferente Complexului Sportiv Polivalent – 8,1 milioane euro.
„Am depus trei obiective, au fost selectate toate trei. (...) Sperăm ca aceste proiecte să fie finanţare. În ceea ce priveşte drumul de acces şi utilităţile nu avem comentarii de la MDRAP şi nu am primit o scrisoare de clarificări. Pentru reabilitarea Liceului de Muzică „Tudor Jarda” am primit o scrisoare de clarificări şi am făcut modificarea cerută de ei, aceea de a scoate din proiect reabilitarea sălii de sport care nu este finanţabilă prin acest program.
Sunt discuţii la clădirea veche a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, în sensul că Serviciul juridic din cadrul Ministerului Dezvoltării, nu interpretează administrarea domeniului privat de către public finanţabilă pe PNDL. Ne-am susţinut punctul de vedere, a fost şi aici o întâlnire când a fost domnul ministru Stănescu, a insistat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan. Lucrurile sunt cât se poate de clare, adică reabilităm o şcoală care este folosită de 60 de ani de comunitatea bistriţeană şi o mai folosim cel puţin 100 de ani cât avem contractul de administrare, care este în conformitate cu legislaţia română şi cu ordonanţa care reglementează finanţarea”, a explicat primarul Ovidiu Creţu.
Edilul municipiului Bistriţa a menţionat că există două variante pentru a debloca situaţia de la CN „Liviu Rebreanu”, însă trebuie să aştepte o scrisoare oficială de la minister. O primă cale ar fi ca municipalitatea „să cumpere cu un leu clădirea colegiului”, dar nu se ştie dacă proprietarul, Parohia Evanghelică, ar fi de acord. O altă variantă o reprezintă chemarea în instanţă a ministerului, Primăria Bistriţa având o experienţă similară şi cu Centrul Comunitar pentru Tineret.
„E o sursă de finanţare importantă şi care noi aşteptăm să se întâmple echitabil pentru toate primăriile, nu pentru primăriile PSD, în conformitate cu legislaţia în vigoare din România”, a conchis primarul Ovidiu Creţu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5