Rareş Buhai şi Szekeres Ilma vor primi burse de excelenţă din partea Consiliului Judeţean

Pentru anul universitar 2015 – 2016, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va acorda, din oficiu, burse de excelenţă pentru Rareş Buhai şi Ilma Szekeres, cei doi studenţi care au obţinut premii la olimpiadele internaţionale.

Rareş Buhai, student în anul I la Massachussetts Intitute of Tehnology (MIT, SUA), a obţinut medalii la olimpiadele de informatică în toţi cei patru ani de liceu, drept pentru care va primi o bursă de excelenţă de 1000 lei lunar. Dintre distincţiile obţinute enumerăm medaliile de aur de la Olimpiada Internaţională de Informatică (perioada 2012-2015), aur şi argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (2014-2015), aur la două ediţii a Olimpiadei Balcanice de Informatică etc.

         Szekeres Ilma este studentă în anul I la Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Aceasta a obţinut premiul I la Olimpiada Internaţională de Limba, Literatura şi Cultura Maghiară „Apaczai Csere Janos”, ediţia 2012, drept pentru care se încadrează în Regulamentul de acordare a burselor de excelenţă şi va primi o sumă de 700 lei/lună.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]