RACEALA SI GRIPA

Alaturi de iarna, fie ca vrem fie ca nu vrem, avem parte de raceli si gripe. Daca simptomele de gripa se adauga listei “tristetilor” de iarna, puteti face mai mult decit sa va vaitati de durere, sa tremurati din toate madularele si sa stranutati. In general, o raceala simpla sau virala, nu trece decit…dupa ce isi face damblaua. Puteti totusi sa va ameliorati suferinta apelind la unele remedii clasice, naturale.

Nu va aruncati pe antibiotice! Daca luati antibiotice in cazul unei infectii virale, fara recomandarea medicului, obtineti alte efecte decit cele pe care scontati: infectia nu se va vindeca si nici nu veti proteja alte persoane impotriva acesteia. In schimb obtineti ceea ce nu ati dorit: rezistenta la antibiotice. Acest lucru se intimpla cind bacteriile reusesc sa determine reducerea sau eliminarea eficientei medicamentelor antimicrobiene. Supradoza sau administrarea gresita a antibioticelor poate determina aparitia si dezvoltarea unor bacterii rezistente la antibiotice. Astfel, la o viitoare imbolnavire, cind ati avea nevoie de un antibiotic pentru o infectie bacteriana, s-ar putea ca acesta sa nu mai aiba efect.

De aceea, mergeti la medicul de familie, discutati cu el. Nu insistati cind vi se spune ca nu este nevoie de antibiotice si nici nu luati antibiotice din propie initiativa pentru o infectie virala (ex. gripa sau raceala). De asemenea, nu luati antibiotice prescrise altei persoane doar pentru ca vi se pare ca aveti aceleasi simptome. Medicatia gresita poate intirzia diagnosticul si tratamentul corect si poate permite multimplicarea bacteriilor.

Daca medicul va prescrie antibiotice: nu sariti peste doze, nu pastrati antibioticele ramase pentru o presupusa imbolnavire viitoare!

Daca aveti febra, beti cit mai multe lichide, apa sau suc de fructe, ceaiuri, pentru a nu va deshidrata. Daca aveti dureri in git faceti gargara cu un amestec dintr-o cana de apa calda si ¼ pina la o lingurita de sare, pentru a reduce inflamarea tesuturilor. Mentineti gitul umed cu ajutorul infuziilor. Pentru a opri secretia nasului, folositi un vapofor de interior, mincati alimente fierbinti, condimentate si beti supa fierbinte sau alte bauturi precum ceaiul cu miere. Evitati produsele lactate; laptele favorizeaza secretia de mucozitati. Sugeti pastille mentolate si folositi picaturi de nas sau spray nazal. Suflati nasul usor la intervale scurte de timp iar daca tusiti sec, sugeti pastille pentru tuse. Odihniti-va de cite ori simtiti nevoia, respectind dorintele organismului dvs.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5