Puterea gândului 4 - Dovezi pentru viaţa după moarte

În toate culturile de pe pământ - prezente sau veche, mai civilizate sau primitive - observăm o puternică tendinţă omului de a crede în supravieţuirea conştientă a sufletului după moartea trupului fizic. Toate religii sunt bazate pe această idee, chiar dacă unii cred în renaştere şi alţii în înălţarea sufletului în rai sau în lumea de dincolo. Continuăm azi să urmărim firul pe care l-am luat în mână ultima dată: Dacă într-adevăr există un pod care leagă realitatea materială cu lumea spiritelor, trebuie să ne confruntăm şi în viaţa reală cu fenomene care pornesc din astfel de legături. Adică, chiar dacă nu ştim exact cum se descuie poarta spre dincolo, nu trebuie să se deschidă din întâmplare din când în când? Din experienţa mea pot să povestesc o grămadă de întâmplări în care am primit mesaje importante din partea unui mort, aflându-mă într-o stare de conştiinţă ridicată sau visând. De două ori am fost vindecată de o afecţiune care m-a supărat timp de mai mulţi ani cu ajutorul de dincolo, vindecarea fiind anunţată înainte de fiecare dată. Astfel de experienţe sunt dovezi suficiente pentru mine, fiindcă s-au întâmplat de mai multe ori. Numai după mi-am făcut curaj să vorbesc despre astfel de fenomene, mi-am dat seama câţi oameni, în afară de mine, au avut experienţe foarte asemănătoare! Parcă fenomenul nu este rar deloc, dar nimeni nu are curaj să vorbească cu alţii de frică să nu fie ridiculizaţi. Pe de altă parte, există şi o tendinţă în a căuta o explicaţie logică pentru lucrurile pe care nu le înţelegem, şi dacă nu o găsim, prea repede punem ştampila pe evenimentul inexplicabil, pe care scrie “coincidenţă”.

În lumea ştiinţei nu contează experienţa personală ca dovadă, chiar dacă se adună poveşti. Ştiinţa cere experimente care pot fi repetate şi verificate. În cazul vieţii după moarte astfel de experimente se derulează mai greu. Se spune că “încă nimeni nu a revenit de dincolo”. Un cercetător, care nu poate să agreeze această afirmaţie este americanul Raymond Moody, autorul unor reportaje şi cărţi despre “viaţa după moarte”. Moody a cules o mulţime de cazuri în care pacienţii s-au aflat în stare de moarte clinică pentru câteva minute, de exemplu, dar au fost salvaţi prin intervenţii medicale. Astfel de oameni au povestit experienţa lor în momentele în care s-au aflat în afara corpului, parcă undeva sub tavanul camerei, totuşi auzind şi văzând ce se întâmplă în jurul lor: cuvintele spuse de doctori, confirmate ulterior, sau eforturile de resuscitare. Imediat după aceea, mulţi dintre ei au avut o senzaţie foarte asemănătoare. Conştiinţa pacientului, întâi zburând printr-un fel de tunel întuneric, a ajuns la o lumină divină, cerească, interpretat de fiecare după credinţa lui. Numai senzaţiile însoţite de lumină erau întotdeauna la fel: o iubire şi fericire nemaipomenită, lipsa de orice grijă sau frică, o stare înaltă care parcă nu există pe pământ! În fiecare caz, omul care a fost readus la viaţă după aceea, a pierdut frica de moartea şi şi-a schimbat viaţa într-un fel sau altul.

Un alt cercetător-pionier în acest domeniu este profesorul Ernst Senkowski din Germania, care înregistrează de mulţi ani vocile morţilor sub condiţii stricte, controlaţi şi feriţi de orice zgomot, într-o cameră izolată. Înregistrarea se poate face chiar cu un casetofon simplu, pornit în acelaşi timp în fiecare zi şi aşezat lângă un ceas sau metronom prin care se aude cursul timpului. După mulţi ani, Senkowski a dezvoltat mijloace tehnice mai rafinate şi a făcut chiar înregistrări video în care au apărut persoane care au murit. Contactul întotdeauna este de natură scurtă până când cade canalul de comunicaţie. Poate de aceea mesajele sunt comprimate şi apar într-un limbaj mai ciudat, cuvintele spuse mult prea repede, încurcate, sau chiar în sensul invers. Parcă sufletele morţilor se află într-o altă structură de timp, care împiedică comunicaţia! Chiar dacă Senkowski şi alţi oameni de ştiinţă curajoşi lucrează de mulţi ani în acest domeniu şi au adunat a grămadă de dovezi, a fost acordată uimitor de puţină de atenţie din partea fizicienilor. M-am întrebat de multe ori, de ce? Nu ar fi minunat să înţelegem unde au ajuns dragi noştri după ne-au părăsit? Nu ar fi grozav să ştim şi legile fizicii care fac posibilă o astfel de comunicaţie? Preluăm firul de fizică cuantică încă o dată săptămâna viitoare, pentru că de acolo trebuie să pornim în căutarea modelului care ne explică totul... Aşteptaţi “Puterea gândului 5: Există dimensiuni cu altă structură de timp?"

Comentarii

20/01/12 00:12
Vizitator

daca tu rezumi complexitatea universului la perceptia umana si cartile umane, si crezi ca un creator divin atot inteligent si puternic o sa judece o entitate atat de ignoranta ca indoctrinatii de pamanteni ... sincer te compatimesc .. si pe toti ceilalti indoctrinati; Hristos s-a sacrificat degeaba ... tot prosti ati ramas .... exista universuri paralele infinite generate de alte linii temporale, exista o sumedenie de alte civilizatii, exista o multitudine de ierarhii superioare , omul e cea mai primitiva si virusata creatie a unor civilizatii razvratite nu a Prim-Creatorului universal ... tatal vostru din scriptura sunt niste incompetenti care si-au rezervat dreptul la creatie ... o sa aflati foarte curand adevarul .. pana atunci mai abtineti-va cu comentariile ... sa nu va faceti dosare la 'judecata' .

18/12/11 02:45
adevarul absolut

Medici din spitale de prestigiu au aflat cauzele asa-numitelor experiente de dupa moarte si se pare ca dupa ce inima isi inceteaza activitatea, pacientul are iluzia desprinderii de trup energetic dar de fapt se descarca in natura iar apoi creierul lipsit de oxigen mai halucineaza cateva minute, timp in care pacientul are impresia ca se intalneste cu persoane decedate, altii calatoresc printr-un tunel la capatul caruia se afla o lumina, altii se simt detasati de trup si calatoresc prin preajma trupului etc.Dupa cele cateva minute creierul se inchide si se descarca in natura iar pacientul este declarat mort.
http://www.descopera.ro/dnews/6239877-nu-exista-viata-dupa-moarte-e-doar...
Vestea asta ar trebui sa transforme intreaga umanitate, ar trebui sa fim cu totii mai buni si sa realizam ca pentru cei batjocoriti si nedreptatiti nu exista o alta viata.

17/07/11 18:52
Alia

am trecut simt aceleasi lucruri....e un infer....si eu sunt obosita de fraze gen...timpul cel m bun prieten....o sa ducem aceasta cruce fara ca cienva sa intuiasca macar pe jumatate iadul din noi...amintirile !!!!!

17/07/11 18:49
ALIA

acum cativa ani am pierdut sufletul pereche...m-am ridicat desi cu sufletul zdrobit, si am incercat sa im refac viatza....desi cei din jurul meu nu stiu ce este in sufletul meu , incerc sa traiesc fiecare zi....uneori imi iese , alteori e un dezastru pt mine...sinuciderea mi-a parut de multe ori o solutzie desi nu am avut vreo tentativa....imi e greu pt ca ash vrea sa stiu rasunsul la cateva intrebari dat fiind ca el a decedat subit intr-un accident de masina ( a fost lovit de o fiintza care nici macar nu a fost pedepsita...)IN FIECARE ZI II DEDIC GANDURILE MELE!....ma puteti ajuta?

15/06/11 14:05
maria

vreau sa comunic cu sotul meu dec 29 iulie 2010

18/04/11 12:47
un om indurerat

Mi-a murit singurul frate la varsta de 39 de ani.Imediat dupa inmormantare am observat pe cer intr-o dupaamiaza senina o imagine extrem de frumoasa. Era chipul unei zane cu un par superb plin de bucle, lung pana in talie. Chipul era doar cap si bust.
In seara de dinainte de parastul de 1 an , am observat la asfintitul soarelui un cap de fata cu un coc superb si un guler inalt frumos, ajurat de razele soarelui care tocmai apunea.Ambele imagini erau usor din profil si mai mult din spate. De atunci nu am mai vazut nimic asemanator niciodata. Acest lucru s-a intamplat in urma cu 10 ani, dar m-a marcat atat de mult incat n-am sa uit niciodata. As dori un raspuns de la cineva care cunoaste semnificatia acestor aparitii. Va rog mult publicati un comentariu pe acest site!

10/03/11 13:08
moonlady

am intrebari si sunt satula sa mi se raspunda cu pasaje din biblie. 1. suntem toti copii lui Dumnezeu(zice biblia) dar ca orice parinte cu multi copii exista preferati.asta e clar..suntem sau nu in gratiile Lui iar asta nu este deloc la alegerea noastra. 2. daca oricare din noi omoram un om suntem considerati criminali..dumnezeu omoara milioane..copii nevinovati si tineri..sa aiba el voie doar pt ca este Dumnezeu? 3. daca faci cuiva un dar(asa cum spune biblia ca ne este daruita viata) este alegerea celui care il primeste ce face cu el fara sa i se ceara socoteala candva,undeva .4. Dumnezeu a ajuns sa fie o simpla reclama in care banii castigati sunt luati chiar de reprezentantii lui(adica preotii).ati vazut vreodata vreun preot sarac sau care sa doarma in canale?majoritatea sunt bogati,burtosi,alcoolici .e ca si cum un stirb ar face reclama unei paste de dinti. 5. pe cine a luat Isus langa el in rai? un hot si o curva.ma puteti contrazice ca cel mai bine in toate vremurile au dus'o hotii si curvele? desigur..cred in Dumnezeu..numai ca totul e nedrept .daca as fi pt o zi dumnezeu un lucru as face cu siguranta,as face toti copii sanatosi si fericiti.n'am sa pot intelege de ce acest dar numit viata ne este oferit impreuna cu suferinte si boli si incercari?un dar este un dar si el trebuie doar sa aduca bucurie.poate ca nu toate intrebarile au raspunsuri ..asa ca nu le mai astept

06/12/10 21:58
inima zdrobita

am pierdut acum 3 luni cel mai iubit ingerash de pe lumea asta,iubitul meu.eram cu el de ani buni,aveam vise,aveam planuri si intr-o clipa totul s-a sfarsit pentru noi,intr-un cumplit accident de masina.acuma nu stiu ce sa fac ,vreau sa-l cvad ,mi-e dor de el,nu-nteleg dc l-a luat dzeu asa de tanar,23 de ani..te rog spune-mi si mie o sa-l mai vad vreodata,o sa-l mai simt?as vrea sa cred k se va reincarna si atunci o sa pot sa fiu iar cu el,dar cum ne vom gasi ..mii si mii de intrebari am pt k ma doare foarte tare,l-am iubit asa mult si il iubesc si-acuma.nu vreau sa ma gandesc ca pot sa fiu cu altcineva pentru k nu pot.il vreau pe el..o sa-l mai vad vreodata??mor de dorul lui

24/09/10 02:23
Nina May

nu exista niciun motiv pentru frica, fiindca este minunat ca sufletele mortilor gasesc o cale sa ne comunice mesajele lor. asta este dovada pentru viata dupa moarte, nu-i asa? nu stiu de ce oamenilor le este frica de morti, mai ales daca a murit un om drag. iubirea nu se pierde, nici dupa moartea! dar cateodata sufletele mortilor incearca disperati sa ne conving de existenta lor, deci ele iau masuri drastice, impresionante, de exemplu influenta asupra lucruri materiale (ma refer de invirtitul butoaielor). repet: astfel de semne sunt un motiv pentru bucurie. incearca sa vorbesti cu sufletul persoanei care poate cauzeaza fenomenul ...

22/09/10 20:59
adi

tatal meu a murit in uram k 2 ani jumate..akm 7 luni ...miam fkt un prieten...il iubesc foarte multa insa neitelegerile dintre noi mau facut sa iau o pauza..el a inteles ca ne despartim pt totdeauna..a incercat sa se sinucida..dar inainte de a o face in fata lui intro camera intunecata si goala au aparut 2 suflete..tatal meu si bunica lui...iau vorbit iau spus..sa nu faca asa ceva..iar tatal meu ia spus ca el regreta foarte mult ce a facut..se poate sa fie adevarat va rog sunt foarte speriata pt ca..cu 5 minute inainte de a ma suna el..in podul casei mele sau invartit niste butoaie de la un capat la altul..eram ingrozita..iar apoi toti cainii din zona au inceput sa latre...am nevoie de un ras..

24/08/10 16:34
Vizitator

si mie mia murit mama acum o luna si 3 zile,tot de cancer,eu am visat ca am murit ca ea,deci am simtit ceea ce a simtit ea,mie foarte greu fara ea,as vrea sa o aud,sa o simt,nu stiu,sunt disperata

22/07/10 10:32
Vizitator

In urma cu cateva luni am ramas fara mama, din pacate cancerul a rapus-o la numai 52 ani, iar ultimele ei clipe din viata le-a petrecut intr-o ambulanta in drumul spre casa. La doua luni dupa mi s-a intamplat ceva inexplicabil...: Dupa o certa aprinsa cu prietenul meu am facut un fel de criza, am ramas fara respiratie, vedeam totul in ceata, dupa care am vazut-o pe mama, am strigat-o, a disparut, dupa care am trecut prin aceeasi stare prin care a trecut ea, nu mai eram eu... eram "ea", ma vedeam pe mine, imi vedeam sora si pe toti cei dragi care ma plangeau... Eram mama... E ciudat, nu stiu cum se poate intampla asta, cert e ca dupa m-am trezit la spital, inconjurata de medici... Dupa moartea ei, ma gandeam mereu ca a suferit in ultimele clipe... Si acum ma gandesc ca poate a vrut sa-mi demonstreze contrariul, pentru ca in momentul in care eram in acea stare si eram "ea", am simtit o caldura imensa, liniste, o lumina care ma invaluia si nu simteam nici o durere, doar un fel de bucurie inexplicabila. A vrut oare sa-mi demonstreze ca m-am inselat si ca a trecut pe lumea cealalta fara regrete si durere? Poate credeti ca sunt nebuna, dar... asta mi s-a intamplat... si cred totusi ca exista viata dupa moarte... Cred ca acum ma protejeaza mai mult decat oricand. Spre exemplu, saptamana trecuta, cand ma intorceam noaptea acasa de la servici, un tip mort de beat era sa dea cu masina peste mine, atunci am simtit parca o forta care m-a impins sa nu fiu lovita, masina m-a lovit foarte putin, dar daca nu era acea forta, acum eram moarta... Cum sa nu cred ca mama inca mai traieste, chiar daca nu pe aceasta lume. E ingerul meu pazitor si imi transmite mereu mesaje de dincolo...

21/05/10 10:23
Nina May

Dupa povestile oamenilor care au murit în sens clinic (care dupa aceea au fost resuscitaţi), sufletul reţine simţurile de auz şi de văz precum şi abilitatea de a gândi şi de a observa. Sufletul vede corpul lui „decedat” de la o distanţa, de obicei, de sus, şi aude totul ceea ce se vorbeşte in jurul lui. Sufletul este în stare sa plece în alte camere sau chiar foarte departe, şi câteodata omul a relatat dupa aceea ce a observat acolo, lucru care a fost confirmat de persoane implicati. Astfel de rapoarte contrazic teoria oamenilor de ştiinţa care cred că experienţa de după moarte este un fel de furtuna electrica in creierul, care produce astfel de iluzii când lipseşte oxigen.
Dupa o scurta faza de şoc despre „moartea” şi despre faptul că conştiinţa nu s-a stins impreuna cu corpul (un şoc mai ales pentru oameni care nu cred in viaţa după moarte), de obicei apare o lumina intensa care este adesea interpretat că lumina divina. Pot apar şi sufletele oamenilor dragi care au murit înainte, că un fel de ghid. Câteodata apare senzaţia de a trece printr-un tunel intuneric, iar la capatul tunelului apare o lumina. De obicei, oameni observ că au scapat de dureri fizice, şi experienţa de dincolo în majoritate este perceput că fiind placut. La un moment dat, sufletul primeşte vestea că încă nu a venit timpul lui, şi trebuie să se întoarca în corpul lui.
Mulţi care au avut astfel de experienţa s-au schimbat viaţa şi au dat mai multă importanţa la viaţa sufletească dupa aceea. Lor a disparut frica de moarte şi s-a întarit credinţa. Oameni cu credinţe diferite fac experienţele diferite conform religiile lor, dar asemenatoare în esenţa.
Oameni care au „murit” au încercat să comunice rudele lor, că doliu exagerat nu este deloc potrivit, fiindcă ei sunt „in viaţa” si sufera cand vad oameni dragi disperati. Se recomanda în loc de doliu dureros o deschiderea sufletească faţa de prezenţa sufletului, şi o comunicare frumoasa de „ramas bun”,până când vine momentul în care se reîntâlnesc sufletele dincolo.
Sufletele care au ajuns dincolo (fără reintoarcere), au de obicei interes în transcomunicare cu oameni în viaţa, iar imediat după moartea, sufletele parca nu au voie să participe la şedinţe de transcomunicare. un gand de iubire atrage sufletul decedatului imediat, independent daca poate sa vorbesca prin transcomunicare sau nu.

15/05/10 10:56

ce se intampla dupa moarte ????? astept raspuns

15/05/10 10:55

Ce se intampla dupa moarte astept raspuns ?????

14/03/10 14:04

da, se poate face contact destul de usor cu ajutorul unui casetofon obisnuit (metoda functioneaza, vorbesc din experienta propria). metoda se numeste transcomunicare (in engleza: transcommunication) si se gasteste o multime de site-uri la internet, precum si carti despre acest subiect. cel mai serios om care a experimentat cu tanscomunicare (el a facut chiar imagini mortilor vizibil la un aparat TV) este profesorul Ernst Senkowski. vocii inregistrate sunt de obicei incet si greu de inteles, trebuie ascultati de mai multe ori. se poate recunoaste usor vocea unui om cunoscut din viata. limbajul sufletelor de dincolo este un pic ciudat, cuvintele sunt adesea incurcate sau chiar invers. de obicei, mesajele sunt scurte. metoda nu prea permite discutii indelungate, dar pentru un semn de "viata" din partea sufletelor de dincolo metoda este destul de impresionant...

13/03/10 17:47

Ma intreb daka poti lua legatura ca o persoana decedata?sau sa o vezi macar unde estee..Acum un an a murit persoana care iubeam cel mai mult dupa lumea asta.Era prietenu meu..sunt curioasa ce o fi cu el..si daca as putea comunica cu el. Astept raspuns

26/02/10 16:51
George

legea lui elliott: daca tot ceea ce exista este adevarat,atunci totul fals.daca stiinta are dreptate,religiile mint,si daca religiile au dreptate,stiinta minte.
.....
credinta uneste oamenii,religiile ii invrajbesc.

16/02/10 10:19
florin

Nu stiu daca si pe cine ajuta comentariile mele. Cert este ca o sa incerc sa fac ceva pentru perpetuarea ideii de a depasii limitele fizicii clasice si asta se poate realiza doar prin "discutii".
Un "experiment" legat de "lumea de dincolo" se poate face de oricine este interesat (spun asta pentru ca l-am facut si eu si eu sunt un oricine, un oarecare).
In copilarie ne jucam des astfel.
Se trage aer in piept de 10 ori, adanc, dupa care cineva (mai puternic) te apuca cu bratele in jurul pieptului si te scutura de cateva ori. Se cade intr-un fel de "lesin", timp in care sunt prezente toate elementele amintite in articol (lumina, eliberare, lipsa grijilor etc).
ATENTIE! Nu spun asta indemnandu-va sa incercati!!
Vreau sa spun ca "lumea de dincolo" nu este chiar asa de departe de noi, oamenii obisnuiti. Doar cultura noastra, educatia noastra (si nu ma refer la cea din scoala ci la cultura de masa in care traim, la ce ne transmit cei din jurul nostru) este cea care ne face sa ne raportam la aceste subiecte cu reticienta si sa le catalogam ca fiind "para...".

08/02/10 11:36
serban roxana

foarte interesant.mi-am pus tot timpul astfel de intrebari si ma bucur ca am gasit pe cineva sa le acorde importanta.o sa urmaresc cu nerabdare tot ce apare in legatura cu subiectul(in limba romana).ar trebui sa fie mai multe pareri,mai multe experiente.stiu ca e un subiect delicat care implica,dar sper sa apara martori curajosi sau pur si simplu oameni care simt asa.multumesc

17/08/09 17:29
Vizitatormisu

Caut ceva cu adevarat credibil.STIINTA si religiile la un moment dat nu se vor mai contrazice reciproc.IN 2012 aceste curiozitati nu vor mai exista.

16/07/09 01:31

Exista reincarnare?
In contributia dumneavoastra vad ca sunteti un om de biserica si ma bucur ca totusi intrati cu noi in discutie despre un subiect, care apartine mai mult de esoterica decat de religia traditionala. Esoterica interpreteaza lucrurile un pic mai liber decat religia traditionala, tinand cont de mai multe elemente, atat din religiile traditionale, cat si din alte surse de informatii, de exemplu: mesaje trimise la persoane aflate in stare de transa. Ideea de reincarnare vine mai ales din Buddhism si exista o multime de cazuri foarte bine documentate si evaluate, in care a fost dovedit ca exista memoria sufletului pentru vietile din trecut. Un cunoscut cercetator-pionier in acest domeniu este de exemplu Thorwald Detlefsen, care a scris o multime de carti traduse in multe limbi despre terapia explorarii vietii din trecut, in stare de hipnoza. Reincarnarea a fost confirmata si prin Jane Roberts (1960-1984 ), scriitoare si medium american, care a vorbit in transa pentru o entitate necorporala cu numele Seth. Seth a dictat carti intregi, cuvant cu cuvant, despre viata dupa moarte, natura realitatii si dezvoltarea spirituala. Pot sa recomand foarte mult cartile lui Jane Roberts care dau multe raspunsuri, dar nu stiu daca au aparut si in limba romana.
Ce spune biblia despre reincarnare...Biblia a fost prelucrata si filtrata de mai multe ori dupa moartea lui Iisus, si cine poate fi sigur suta la suta ca intelegem intotdeuna corect sensul intentionat de atunci?

03/07/09 21:22
Vizitator

De ce va lasati asa de usor amagite de satan ?oare nu ati auzit niciodata de BIBLIE sau SFINTA SCRIPTURA?in Evrei cap.9 cu versetul 27 scrie asa Oamenilor le este rinduit sa moara o singura data,iar dupa aceea vine judecata. asta inseamna ca omul traieste o SINGURA viata pe pamint si nu mai multe, nu se naste de mai multe ori si nici nu moare de mai multe ori.Important este unde merge dupa ce moare,important este daca esti mintuit ,daca te-ai impacat cu Dumnezeu pentru ca de impacarea cu Dumnezeu depinde unde iti petreci vesnicia.Cercetati Scripturile ca in ele veti gasi viata vesnica si nu mai credeti in povesti si in reincarnare ca Dumnezeu va judeca fiecare persoana in parte si vai de cine nu are aparator...aparatorul este ISUS HRISTOS credeti in el si veti fi in cer cu EL.numai bine si sa dea Domnul sa ne intilnim sus in cer unde vom trai vesnic.

29/06/09 23:34

Ma bucur foarte mult că urmareşti serialul cu interes! Aici cateva raspunsuri... Revenirea sufletului se face intotdeuna constient inainte de fiecare viata! De aceea, ne urmarim in fiecare viata, si ne recunoastem intr-un fel sau altul, chiar daca revenim de fiecare data in role diferite – o data mai aproape in acelasi familia, alta data ca oameni din diferite tari ...intotdeuna ne sprijinim si invatam impreuna. Legaturile de suflet nu se pierd niciodata! Exista chiar suflete care au ales o tinta comuna pentru o anume viata. Astfel de suflete se recunosc cel mai tarziu in momentul in care iese sarcina comuna in evidenta. Dar de ce nu amintim alegerea constienta, care a avut loc inainte de aceasta viata? Pentru ca, constiinta intotdeuna este strict legata de structura timpului! Asta inseamna, constiinta noastra ca fiinte umane este legata de spatiu si timp in care traim. Sufletul mai inalt, care alege o noua viata pe pamint, are o alta forma de constiinta, fiindca se afla in afara structurii timpului nostru. Sufletul inalt vede fiecare din vietile noastre - care arata pentru noi ca un lant de reincarnare - ca vieti paralele, si fiecare la fel de constient. Prin hipnoza, visuri sau in stare de constiinta intinsa avem si noi ( ca oameni fizici) acces la alte structuri de timp. Asa se poate face legatura cu sufletul nostru inalt, sau cu o viata din trecut, sau cu o probabila viata din viitor. Constiinta noastra legat de corpul fizic este numai o parte din constiinta sufletului inalt – un fel de privire pe lumea materiala ca o privire prin microscop – sau un gand... O sa incerc sa explic totul, dar e greu intru-un serial cu articole scurte. Vezi si site-ul meu www.thebluesphere.eu care apare pana sfarsitul anului si in limba romana...

26/06/09 22:40
Roxana

Am in seara asta cateva minute libere si citesc episoadele pe care le-am pierdut...Sunt pentru mine multe raspunsuri, dar apar si multe intrebari. Revenirea succesiva a sufletului pe pamant, in trupuri diferite, se poate face si ea constient? Adica exista oare suflete care isi aleg "gazda" urmatoare? Exista suflete care se "urmaresc" in vieti succesive, adica apar in aceleasi locuri, sau se cauta unul pe altul de fiecare data? Se poate face aceasta cautare constient? Si ar mai fi multe de vorbit...Sunt sigura ca la multe din intrebari o sa gasesc raspunsuri aici. O sa citesc in fiecare saptamana. E (putin) ca si cum am sta de vorba....

16/09/12 13:09
ko_rina

cand se pastreaza fluidul care ne leaga cu universul si cele din jur, pacientul are ce povesti dupa moartea clinica, cand se rupe cordonulnu mai povesteste , ca nu mai are legatura , ca la telefon, fara receptie.

22/04/14 19:14
jan11

Cred ca sufletul omului este etern,ceea ce inseamna ca,de asemenea cred in existenta unei Entitati Divine careia unii ii spun Dumnezeu,altii Alah,careia dacii ii spuneau Zamolxe.Probabil o mai fi avand si alte denumiri la alte popoare(cine stie cum Il numesc triburile din Amazonia?).E dela sine inteles ca sunt ferm convins ca existenta noatra ca fiinte spirituale nu se sfarseste odata cu moartea corpului.Dar nu cred in ingamfarea celor care afirma ca Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea Sa.In univers sunt miliarde de sisteme planetare locuite.Probabil exista milioane si milioane de specii rationale,unele cu aspect umanoid,altele nu.Dar toata aceasta realitate universala trebuie sa aiba un singur Dumnezeu.De ce s-ar ocupa Dumnezeu de noi in mod special?Planeta Pamant inseamna,la scara universului mai putin decat inseamna un graunte de nisip comparat cu toata planeta.Daca cei care-au scris cartile religioase(nu conteaza in care din religii)acum 2000-3000 de ani aveau dreptul sa vada divinitatea intr-un anumit fel nu vad nici un motiv sa nu procedam si noi la fel.Intre timp am mai evoluat un pic,nu?Toti habotnicii religiilor sunt impotriva evolutionismului.Dar de ce,cu ce afecteaza evolutionismul ideea de Divinitate?Eu nu vad nici o contradictie aici.Doar ca deranjeaza un pic interesul clericilor care sustin creationismul.Ce om normal la cap mai crede azi ca universul a fost creat in 7 zile?Poate vreun copil cu sindromul dawn;poate.
Si acum am alte intrebari:De ce suntem nascuti din pacat?Cum vine asta-nascuti din pacat?A perpetua specia,a transmite viata mai departe este unul din cele mai mari drepturi ale oricarei fiinte vii si una din cele mai mari obligatii ale oricarei fiinte rationale din univers.Asa ca asta-i o afirmatie goala de continut care,dupa parerea mea mai si contravine scopului Lui.
Se spune ca Iisus s-a sacrificat pentru noi.Eu nu accept sacrificiul cuiva de acum 2000 de ani,sacrificiu facut in numele meu,pentru iertarea pacatelor mele.Asta nu are logica.Evenimentele care au avut ca finalitate asasinarea(pentru ca asta a fost,pana la urma)lui Iisus Hristos pe cruce nu puteau fi controlate de mine pentru ca eu m-am nascut 2000 de ani mai tarziu.Daca as putea scghimba ceva puteti fi siguri ca as impiedica retroactiv moartea lui Iisus.Dar asta nu este posibil.Si atunci de ce trebuie sa ma simt eu vinovat?Ca sa le mearga bine popilor?Ei sunt forte interesati in mentinerea acestei stari de fapt pentru ca le merge bine.Eu as fi in stare sa ma sacrific pentru cineva intr-o situatie care ar impune asta dar asta ar fi decizia mea si nu as pretinde nimic persoanei respective.De asemenea daca cineva mi-ar salva vreodata viata nu cred ca ar faceo avand vreun interes material.Asa cred eu ca ar trebui sa functioneze aceste lucruri.Cred cu toata taria ca Iisus a fost o mare personalitate a vremii sale dar nu cred ca a vrut sa ramana in amintirea umanitatii asa cum Il stim noi;de fapt cred ca nu a vrut sa ramana deloc in memoria umanitatii ci doar a luptat doar impotriva nedreptatilor care macinau societatea vremii in care a trait.A deranjat autoritatile(era un bun orator si pe deasupra,un rebel) ceea ce a avut drept consecinta finalul tragic de pe Golgota.
Revenind la ideea de creationism:cred ca Dumnezeu a creat universul,dar nu in 7 zile.El nu actioneaza asa cum spun "specialistii" de acum 3000 de ani.Numai asa se poate explica de ce tolereaza atata suferinta si moarte aici pe pamant.Personal cred ca nu poate sau nu trebuie sa intervina.De ce?Vom afla cand vom merge dincolo.
Este Dumnezeu rau cu noi sau prost?In nici un caz.Pun aceasta intrebare pentru ca vreau sa ma refer incele ce urmeaza la aszisele aparitii sau minuni.De fiecare data aceste evenimente au avut loc in fata unor persoane din popor,oameni simpli,uneori cu probleme mintale.Eu,daca as fi in locol Lui,pentru a impiedica un razboi,o tragedie sau orice alt eveniment cu urmari rele m-as adresa direct celui sau celor care controleaza evenimentele respective.Asta nu s-a intamplat niciodata.Imaginati-va care ar fi fost cursul istoriei daca kaiserul Germaniei ar fi fost tras de urechi de bunul Dumnezeu!Primul razboi mondial,in care au murit zeci de milioane de oameni nevinovati si alte multe milioane au fost schiloditi,milioane de vieti au fost distruse,ei bine,toate astea nu s-ar mai fi intamplat.Probabil nici a doua conflagratie mondiala nu ar mai fi avut loc.Dar El nu a miscat un deget.A preferat sa vorbeasca cu copii si cu handicapati.Intrebarile care aproape ca se pun singure sunt:
Au fost reale aceste aparitii?Si:
Daca au fost reale de ce a actionat Dumnezeu asa?De ce nu i-a ajutat pe copii Lui?
Aceste doua intrebari m-au determinat sa spun ceva mai inainte ca bunul Dumnezeu(dupa parertea mea)nu poate sau nu trebuie sa se amestece in afacerile acestei lumi.Si continui sa cred ca are motive forte serioase sa procedeze asa.De asemenea continui sa cred ca ne iubeste;pe noi si pe ceilalti frati ai nostri intru ratiune din univers.

22/04/14 19:16
jan11

Cred ca sufletul omului este etern,ceea ce inseamna ca,de asemenea cred in existenta unei Entitati Divine careia unii ii spun Dumnezeu,altii Alah,careia dacii ii spuneau Zamolxe.Probabil o mai fi avand si alte denumiri la alte popoare(cine stie cum Il numesc triburile din Amazonia?).E dela sine inteles ca sunt ferm convins ca existenta noatra ca fiinte spirituale nu se sfarseste odata cu moartea corpului.Dar nu cred in ingamfarea celor care afirma ca Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea Sa.In univers sunt miliarde de sisteme planetare locuite.Probabil exista milioane si milioane de specii rationale,unele cu aspect umanoid,altele nu.Dar toata aceasta realitate universala trebuie sa aiba un singur Dumnezeu.De ce s-ar ocupa Dumnezeu de noi in mod special?Planeta Pamant inseamna,la scara universului mai putin decat inseamna un graunte de nisip comparat cu toata planeta.Daca cei care-au scris cartile religioase(nu conteaza in care din religii)acum 2000-3000 de ani aveau dreptul sa vada divinitatea intr-un anumit fel nu vad nici un motiv sa nu procedam si noi la fel.Intre timp am mai evoluat un pic,nu?Toti habotnicii religiilor sunt impotriva evolutionismului.Dar de ce,cu ce afecteaza evolutionismul ideea de Divinitate?Eu nu vad nici o contradictie aici.Doar ca deranjeaza un pic interesul clericilor care sustin creationismul.Ce om normal la cap mai crede azi ca universul a fost creat in 7 zile?Poate vreun copil cu sindromul dawn;poate.
Si acum am alte intrebari:De ce suntem nascuti din pacat?Cum vine asta-nascuti din pacat?A perpetua specia,a transmite viata mai departe este unul din cele mai mari drepturi ale oricarei fiinte vii si una din cele mai mari obligatii ale oricarei fiinte rationale din univers.Asa ca asta-i o afirmatie goala de continut care,dupa parerea mea mai si contravine scopului Lui.
Se spune ca Iisus s-a sacrificat pentru noi.Eu nu accept sacrificiul cuiva de acum 2000 de ani,sacrificiu facut in numele meu,pentru iertarea pacatelor mele.Asta nu are logica.Evenimentele care au avut ca finalitate asasinarea(pentru ca asta a fost,pana la urma)lui Iisus Hristos pe cruce nu puteau fi controlate de mine pentru ca eu m-am nascut 2000 de ani mai tarziu.Daca as putea scghimba ceva puteti fi siguri ca as impiedica retroactiv moartea lui Iisus.Dar asta nu este posibil.Si atunci de ce trebuie sa ma simt eu vinovat?Ca sa le mearga bine popilor?Ei sunt forte interesati in mentinerea acestei stari de fapt pentru ca le merge bine.Eu as fi in stare sa ma sacrific pentru cineva intr-o situatie care ar impune asta dar asta ar fi decizia mea si nu as pretinde nimic persoanei respective.De asemenea daca cineva mi-ar salva vreodata viata nu cred ca ar faceo avand vreun interes material.Asa cred eu ca ar trebui sa functioneze aceste lucruri.Cred cu toata taria ca Iisus a fost o mare personalitate a vremii sale dar nu cred ca a vrut sa ramana in amintirea umanitatii asa cum Il stim noi;de fapt cred ca nu a vrut sa ramana deloc in memoria umanitatii ci doar a luptat doar impotriva nedreptatilor care macinau societatea vremii in care a trait.A deranjat autoritatile(era un bun orator si pe deasupra,un rebel) ceea ce a avut drept consecinta finalul tragic de pe Golgota.
Revenind la ideea de creationism:cred ca Dumnezeu a creat universul,dar nu in 7 zile.El nu actioneaza asa cum spun "specialistii" de acum 3000 de ani.Numai asa se poate explica de ce tolereaza atata suferinta si moarte aici pe pamant.Personal cred ca nu poate sau nu trebuie sa intervina.De ce?Vom afla cand vom merge dincolo.
Este Dumnezeu rau cu noi sau prost?In nici un caz.Pun aceasta intrebare pentru ca vreau sa ma refer incele ce urmeaza la aszisele aparitii sau minuni.De fiecare data aceste evenimente au avut loc in fata unor persoane din popor,oameni simpli,uneori cu probleme mintale.Eu,daca as fi in locol Lui,pentru a impiedica un razboi,o tragedie sau orice alt eveniment cu urmari rele m-as adresa direct celui sau celor care controleaza evenimentele respective.Asta nu s-a intamplat niciodata.Imaginati-va care ar fi fost cursul istoriei daca kaiserul Germaniei ar fi fost tras de urechi de bunul Dumnezeu!Primul razboi mondial,in care au murit zeci de milioane de oameni nevinovati si alte multe milioane au fost schiloditi,milioane de vieti au fost distruse,ei bine,toate astea nu s-ar mai fi intamplat.Probabil nici a doua conflagratie mondiala nu ar mai fi avut loc.Dar El nu a miscat un deget.A preferat sa vorbeasca cu copii si cu handicapati.Intrebarile care aproape ca se pun singure sunt:
Au fost reale aceste aparitii?Si:
Daca au fost reale de ce a actionat Dumnezeu asa?De ce nu i-a ajutat pe copii Lui?
Aceste doua intrebari m-au determinat sa spun ceva mai inainte ca bunul Dumnezeu(dupa parertea mea)nu poate sau nu trebuie sa se amestece in afacerile acestei lumi.Si continui sa cred ca are motive forte serioase sa procedeze asa.De asemenea continui sa cred ca ne iubeste;pe noi si pe ceilalti frati ai nostri intru ratiune din univers.

11/06/17 21:48
erica

Am auzit pentru a da mărturie despre cum m-am întors soțul meu, ne-am căsătorit de mai mult de 9 ani și am ajuns doi copii. Lucrurile mergeau bine cu noi și suntem întotdeauna fericiți. Până într-o zi, soțul meu a început să se comporte într-un mod pe care nu l-am putut înțelege, eram foarte confuz de modul în care mă trata pe mine și pe copii. Mai târziu în acea lună nu sa mai întors acasă și mi-a spus că vrea un divorț, l-am întrebat ce am făcut gresit să merit asta de la el, tot ceea ce spunea este că vrea un divorț că mă urăște și nu Vrea să mă vadă din nou în viața mea, eram nebună și, de asemenea, frustrat, nu știu ce să fac, am fost bolnav de mai mult de 2 săptămâni din cauza divorțului. Îl iubesc atât de mult încât a fost totul pentru mine fără el viața mea este incompletă. I-am spus sora mea și ea mi-a spus să contactez o vrăjitoare, nu cred niciodată în toată această vrajă de turnare a unui lucru. Vreau doar să încerc dacă ceva va ieși din ea. I-am contactat pe dr. Ujiagbe pentru întoarcerea soțului meu la mine, mi-au spus că soțul meu a fost luat de o altă femeie, că ia vrăjit, de aceea mă urăște și de asemenea vrea să ne divorțăm. Apoi mi-a spus că trebuie să-l vrăjească pe el, care îl va face să se întoarcă la mine și la copii, căpșună vraja și după o săptămână, soțul meu ma sunat și mi-a spus că trebuie să-l iert, a început să-mi cer scuze Pe telefon și mi-a spus că încă mă trăiește că nu știa ce i se întâmplă cu el că mi-a părăsit. A fost vraja că dr. Ujiagbe caste pe el care îl fac să revină la mine astăzi, eu și familia mea sunt acum fericit din nou astăzi. Multumesc Dr. ujiagbe pentru ceea ce ai facut pentru mine nu as fi fost nimic astazi, daca nu pentru vraja ta cea mare. Vreau prietenii mei care trec prin tot felul de probleme de dragoste de a-și recupera soțul, soția sau fostul prieten și prietena să contacteze [email protected]. Și veți vedea că problema dvs. va fi rezolvată fără întârziere. El este specializat în rezolvarea altor probleme, printre care:
(1) Dacă doriți să vă întoarceți înapoi.
(2) dacă aveți întotdeauna vise rele.
(3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
(4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
(5) Dacă vreți un copil.
(6) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
(7) Dacă doriți să vindecați HIV SIDA
Contactați-l acum pentru soluția imediată a dvs.
Probleme pe [email protected]
Mulțumesc

20/06/17 16:47
Sherrie

Vreau să împărtășesc mărturia mea și fericirea mea cu voi toți pe acest site, anul trecut, soțul meu ma lăsat pentru o altă femeie în locul său de muncă și mi-a abandonat pe mine și pe cei doi copii ai mei, totul a fost atât de greu pentru mine pentru că îl iubesc atât de mult , Așa că am văzut mărturiile lui Great Mutaba că el a ajutat doamnele să-și ia soțul înapoi, așa că l-am contactat și el ma ajutat să arunc o vrajă de iubire întoarcere pentru soțul meu și în 2 zile soțul meu a lăsat cealaltă femeie și sa întors Pentru mine cu atât de multă iubire și îngrijire. Nu voi uita niciodată acest ajutor pe care mi-a dat-o Mare Mutaba pentru mine și pentru copiii mei.if sunteți aici aveți nevoie de ajutor pentru a vă aduce amatorii înapoi puteți să-l contactați prin acest e-mail [email protected] sau să-l adăugați la ceea ce am: +2348054681416 Mandru de a fi în mărturia sa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]