PS Vasile Someşanul la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” Piatra Fântânele

Mâine Preasfinţitul Episcop-vicar Vasile Someşanul va sluji Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” Piatra Fântânele. Prea Sfinția Sa se află încă de astăzi la mănăstire, unde începând cu ora 18.00 va săvârşi slujba Privegherii și Taina Sfântului Maslu.

Mulţime de credincioşi se adună în fiecare an pe 8 septembrie, la acest aşezământ monahal, pentru a lua parte la slujbele hramului, venind atât din Transilvania, Maramureş, cât şi din Moldova, cunoscut fiind faptul că mănăstirea se află în Pasul Tihuţa, la graniţa dintre Ardeal şi Moldova. Pentru cei veniţi de departe, localnicii oferă şi în acest an cazare şi masă, la îndemnul duhovnicului mănăstirii, pr. Gavril Horţ.

Biserica „Naşterea Maicii Domnului” a Mănăstirii Piatra Fântânele îşi are începuturile în jurul anului 1928, fiind aşezată la cota 1.200, în Pasul Tihuţa. Un eveniment important de care mănăstirea s-a bucurat anul trecut a fost sfinţirea crucii din Pasul Tihuţa, ridicată la iniţiativa vrednicului de pomenire Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]