Protezele pentru reconstrucţia sânului la femeile cu cancer, decontate de CNAS

Cancerul la sân este o afecţiune care omoară două femei din zece diagnosticate, în România. Aceste date ne clasează pe primul loc în topul ţărilor europene cu cea mai ridicată mortalitate provocată de cancerul la sân. De nenumărate ori, reprezentanţii asociaţiilor care luptă pentru drepturile bolnavilor de cancer, dar şi medici, politicieni au atras atenţia că statul ar trebui să deconteze protezele mamare de care au nevoie femeile care sunt operate. Senatorii PNL s-au contrat în plen cu reprezentantul Executivului, în legătură cu o lege de decontare de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a costurilor pentru protezele mamare necesare ca urmare unei afecţiuni oncologice, aflată în dezbaterea Parlamentului, Guvernul anunţând că a adoptat OUG pe aceeaşi temă.

,,De ce s-a recurs la ordonanţă de urgenţă? Proiectul legislativ exista, aşa cum vă spuneam, a fost depus de un grup de senatori şi deputaţi liberali, medici. Noi l-am avut în discuţie, marţi, în plenul Senatului. Urma ca acest proiect să meargă la Camera Deputaţilor, dar timpul acesta ca un proiect de lege să devină o lege propriu-zisă dura destul de mult, şi atunci s-a recurs la ordonanţă de urgenţă, urmând ca OUG să vie votată în Parlament, dar efectele se văd de azi”, a explicat senatorul PNL Ioan Deneş în cadrul unei conferinţe de presă.

Iniţiatorii arată în expunerea de motive la propunerea legislativă că prin această lege îşi doresc să redea încrederea în sine acelor femei care se luptă cu această cumplită boală, cancerul la sân, ei apreciind că importanţa acestei operaţii de reconstrucţie a sânului este "vitală pentru orice femeie care a trecut prin trauma unei operaţii de extirpare a sânului". În expunerea de motive se mai arată că, în România, 300 de femei mor în fiecare lună din cauza cancerului la sân, iar CNAS decontează prin programele sale doar intervenţia chirurgicală şi internarea, proteza mamară nefiind pe această listă.

...................
Citiţi ediţia print

Comentarii

20/01/15 12:27
Gentle Care

Gentle Care, Centrul de Consiliere pentru Protezarea Externa de San se afla in Brasov, pe strada Sirul Livezii nr 16. Programarile se fac telefonic la 0372 68 10 10 de luni pana vineri intre orele 09.00 – 21.00 sau prin email [email protected]. Gentle Care comercializeaza proteze de san din silicon, proteze de san de prima ingrijire, accesorii pentru proteze de san, sutiene pentru proteze de san si costume de baie cu buzunare pentru proteze de san. Gentle Care vine in atentia doamnelor si domnisoarelor care au suferit de cancer de san cu produse pentru reluarea unei vieti normale dupa o operatie de mastectomie. Gentle Care ofera si produse utilizate in cazul aparitiei limfedemului. Gentle Care propune si o gama de baticuri cu suport de bumbac pentru chimioterapie. Gentle Care, Centrul de Consiliere pentru Protezarea Externa de San, a lansat si www.Desprecancerdesan.ro pentru a raspunde nevoilor generale ale tuturor celor care au fost atinsi de cancerul de san, inclusiv paciente nou diagnosticate sau supravietuitoare, precum si prietenii lor, membrii de familie si colegi. La Gentle Care, Centrul de Consiliere pentru Protezarea Externa de San, plata pentru produsele achizitionate se poate face si in rate.

23/05/15 00:03

20 mai 2015...Baticuri chimioterapie necesare pentru perioada tratamentului de chimioterapie vizitati cu incredere pagina mea www.baticuri-art.ro..Acum dupa 5 ani m-am gandit sa va scriu cateva cuvinte Va scriu din experienta mea de a invinge cancerul de san. Unele femei isi taie parul inainte de a incepe sa le cada, sfatul meu este sa te bucuri pina in ultima clipa de parul tau oricum parul incepe sa cada dupa aproximativ 17 zile de la prima chimioterapie cand vei simti ca te doare scalpul atunci vei simti ca incepe sa cada in suvite pe rand. Trebuie sa o iei incet cu rabdare iti cauti o peruca apropiata de parul tau. Acest lucru insa nu este suficient nu poti sa porti si ziua si noaptea peruca. Daca te iubesti pe tine ca persoana nu iti va fi indiferent cum arati acasa, la o plimbare, cu prieteni, in spital pentru acest lucru am creeat baticurile de chimioterapie . Aceste baticuri te pot face sa te simti confortabil sa nu ai nici o apasare ca s-ar putea sa alunece baticul din cap sunt facute special pentru persoanele care isi pierd parul,sunt stiluri diferite,culori diferite pentru a ajunge la sufletul tuturor femeilor care se confrunta cu aceasta boala grea.Orice optiune este demna si legitima in cazul in care creste calitatea vietii si creste evaluarea imaginii personale.Femeia trebuie sa lupte sa fie increzatare si optimista pentru ca aceasta perioada grea este numai o etapa urata a vietii. Ideea este de curaj si putere mentala sa crezi in vindecare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5