Proiecte şcolare la Beclean

Proiectul național ,,Festivalul Naţional al Şanselor Tale", ediţia a XIII- a, a fost marcat la Şcoala Gimnazială ,, Grigore Silaşi” Beclean de lansarea unor proiecte educaţionale proprii. Alături de cadrele didactice din şcoală au fost prezenți partenerii şi colaboratorii de la alte instituţii de învățământ din localitate: Colegiul Naţional ,, Petru Rareş”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Centrul Misionar Social Cultural ,, Sfântul Apostol Andrei’’.
Proiectul ,, Să iubim şi să protejăm natura!” are ca domeniu de referinţă educaţia ecologică. Proiectul ,, Dăruind un zâmbet!” are ca domeniu de referinţă educaţia civică şi îşi propune pe lângă formarea şi dezvoltarea deprinderilor de socializare, promovarea dialogului între elevii celor două instituţii şcolare în cadrul comunităţii, dar şi cooperarea interinstituţională. Proiectul ,, Împreună vom reuşi!”are ca domeniu de referinţă educația pentru dezvoltare personală şi urmăreşte stimularea interesului elevilor pentru actul lecturii, cultivarea unei atitudini pozitive față de rolul şi locul bibliotecii în universul cunoaşterii. Aceleaşi interese le-a avut şi proiectul cultural- artistic ,, Călători în galaxia lecturii.
Activităţile propuse vizează pregătirea pentru maturitate a elevilor din punct de vedere profesional, comunitar, al relaţiei cu mediul şi al responsabilizării individuale pentru creşterea calităţii vieţii. Întâlnirile metodice au prilejuit un adevărat schimb de idei, un transfer de bune intenţii, arătând preocuparea cadrelor didactice, a părinţilor, a reprezentanţilor comunităţii pentru viitorul copiilor în tandem cu sloganul proiectului ,, Mediul social mai sigur pentru o educaţie mai performantă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]