Programul „Şcoală după şcoală” se derulează în 15 școli, cu finanţare locală, europeană sau plătit de părinţi!

În Bistriţa-Năsăud, sunt 15 şcoli care organizează programul „Şcoală După Şcoală” (SDS), a anunţat inspectorul şcolar general Camelia Tabără. Potrivit acesteia, două dintre aceste programe funcţionează cu regim de voluntariat, la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa şi în cartierul Subcetate, pentru copiii din zonă.

„Avem două şcoli în care susţinerea financiară a resursei umane este susţinută de Consiliul Local, de  Bistriţa, prin proiectul Serviciilor Sociale, la Viişoara, şi la Dumitra. Avem opt şcoli în care se desfăşoară prin proiecte finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman. Avem trei şcoli unde se desfăşoară cu aportul financiar al părinţilor, prin asociaţiile de părinţi, la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud şi la C.N. „George Coşbuc” Năsăud”, a explicat prof. Camelia Tabără.

Aceasta a menţionat că există o taxă de închiriere, stabilită de Consiliul Local Bistriţa, iar multe dintre şcoli au optat să desfăşoare acest program în şcoală, iar în alte situaţii au ales alte locaţii.

Nu am scos pe nimeni din şcoală, noi spunem şi atenţionăm pe toată lumea, şi şcolile şi personalul didactic implicat, că atunci când se desfăşoară în incinta şcolii, ei trebuie să respecte rigoarea legii”, a precizat prof. Tabără.     

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]