Programul de vizitare redus la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Vizitatorii, obligaţi să se echipeze cu halat şi mască

Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă a aprobat în şedinţa de luni reducerea programului de vizitare a bolnavilor şi a numărului de vizitatori, având în vedere creşterea numărului de îmbolnăvire prin afecţiuni respiratorii, respesctiv gripă, la nivel naţional, pentru limitarea riscului infecţios şi pentru siguranţa bolnavilor internaţi. De altfel, şi Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a transmis o adresă prin care a solicitat acest lucru.
Programul de vizitare pe secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa va fi de luni până vineri, între orele 15-17, iar sâmbăta şi duminica între orele 14-16. Este limitată vizitarea unui pacient de către un singur aparţinător, iar durata vizitei este de maximum 30 minute. Este limitat accesul vizitatorilor în secţia de Terapie Intensivă la o oră pe zi, respectiv 15-16. Este interzis accesul în spital al persoanelor cu viroze/infecţii respiratorii. Este recomandată evitarea vizitei împreună cu minori sub 14 ani.
„Vizitatorii sunt obligaţi să se echipeze corespunzător, cu halat, mască şi botoşi de unică folosinţă. Echipamentul este pus la dispoziţie gratuit de către unitate şi se regăseşte la intrarea îm secţii. Respectarea măsurilor de igienă, spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt obligatorii atât pentru pacienţi şi vizitzatori, cât şi pentru personalul medical”, transmite ec. Gabriel Lazany, managerul SJU Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]