Prof. dr. Maria Pop: Despre complexul roşu (Antioxidant)

Supliment alimentar cu rol antioxidant şi fortifiant

Ingrediente (pulbere): Extract uscat atomizat din coacăze negre (Ribes nigrum) – 30%, afine de pădure (Vaccinium myrtillus) – 20%, merişor de pădure (Vitis idaeae fructus) – 20%, aronia (Aronia melanocarpa) – 10%, zmeură (Rubus idaeus) – 10%, mure (Rubus fructicosus) – 10%.
Alte ingrediente: maltodextrină, acid ascorbic.
Menţiuni nutriţionale:
Conţine: polizaharide, derivaţi fenolici (bioflavonoizi, acid elagic, acid galic, quercetină), levuloză, antocianozide, pectine, beta-caroten, arbutină, mirtilină, proantocianidine, derivaţi terpenici, taninuri, lignani, acid malic, acid succinic, acid benzoic, acid citric, acid salicilic, acid fraganic, vitamine (C, complex B, D, provitamina A), minerale şi oligoelemente (P, K, Ca, Mg, Mn, Na, Zn, Cu, Fe).
Menţiuni de sănătate:
Supliment alimentar adjuvant în fortifierea şi revigorarea organismului. Contribuie la limitarea efectelor stresului oxidativ. Limitează procesele inflamatorii din corp, inclusiv pe cele de la nivel uro-renal. Sursă de vitamine şi minerale cu o biodisponibilitate sporită. Contribuie la menţinerea bunei funcţionări a sistemului cardio-vascular. Îmbunătăţeşte digestia şi reglează tranzitul intestinal. Facilitează procesul natural de regenerare şi întărire a sistemului imunitar. Contribuie la reducerea stărilor de oboseală. Contribuie la îmbunătăţirea acuităţii vizuale (în special pe timp de noapte). Facilitează procesul natural de eliminare a excesului de apă din organism. Acţiune: fortifiantă, antioxidantă, vitaminizantă, mineralizantă, antiinflamatoare, depurativă, diuretică, antiseptică, hipoglicemiantă, imunomodulatoare, cardiotonică, digestivă şi geriatrică.
Gama „Leacul”: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!
Produsele sau suplimentele nutritive elaborate de către Laboratoarele Hypericum sunt obţinute din surse naturale atent verificate. Astfel, fructele de pădure folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta eficienţa maximă şi puritatea produsului, prin lipsa de contaminanţi toxici carcinogeni, ierbicide, insecticide şi îngrăşăminte chimice. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate şi o mai bună asimilaţie în organism a substanţelor active benefice. Produsul de faţă este obţinut prin extracţie enzimatică urmată de atomizare, acesta fiind un proces menajant, net superior pulberilor măcinate din fructe uscate. Pentru realizarea extracţiei enzimatice au fost folosite fructe de pădure, proaspete sau congelate, şi preparate enzimatice de calitate, special alese pentru o procesare minimală. La obţinerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry.
Produsul Complex roşu (Antioxidant) este un extract uscat obţinut din sucul stors prin presare la rece din fructe proaspete sau congelate de: coacăz negru, afin de pădure, merişor de pădure, aronia, zmeur şi mur. Extracţia principiilor active se face utilizând apa distilată ca solvent de extracţie şi a enzimelor de maceraţie care cresc permeabilitatea membranelor biologice ale plantelor respective, permiţând fenomenul de difuzie şi osmoză. Deoarece produsul vegetal îşi păstrează încă capacitatea de îmbibare, utilizarea enzimelor de extracţie sau maceraţie, în combinaţie cu apa, reface permeabilitatea membranei celulare permiţând extracţia principilor active în solventul ales (apă sau alcool – în cazul tincturilor). Deci, indiferent de materia primă utilizată, fructe sau plante medicinale (proaspete sau congelate), utilizăm enzimele de extracţie pentru refacerea permeabilităţii membranei celulare, sau pentru extracţia mai bună a pigmenţilor din fructe, folosind preparate enzimatice pectolitice.
Folosirea acestor enzimele de extracţie este foarte utilă deoarece, pentru a valorifica integral principiile active conţinute de materialul vegetal, nu trebuie efectuate extracţii repetate (macerare repetată), reducând la minimum procesarea materiei prime. Prin acest procedeu de extracţie enzimatică, procentul de principii active extrase din produsele vegetale (fructe de pădure) este maxim, iar produsul nu suferă tratamente chimice şi/sau termice agresive (e.g. la peste 30-35°C). Pe de cealaltă parte, în cazul extractelor apoase din fructe uscate, conţinutul celular a suferit modificări prin uscarea clasică, la temperaturi ridicate. Membranele celulare (endoplasmatice şi ectoplasmatice) s-au distrus, ceea ce duce la dispariţia fenomenului de osmoză în extracţie. Conţinutul celular, deşi hidrofil, nu se dizolvă şi nu se combină cu solventul folosit la extracţie (apă sau alcool), constituind o fază nemiscibilă cu solventul de extracţie. Astfel, procentul de valorificare al principiilor active din materialul biologic (plante sau fructe uscate) este mult mai redus decât în cazul extracţiei enzimatice.
De asemenea, tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obţine din fructe uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 şi 70°C; uneori pentru a creşte randamentul uscării se creşte temperatura chiar şi până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanţe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forţat de deshidratare a fructelor. Mai mult, orice zahar din fructe este caramelizat, iar uleiurile, precum cele din coaja fructelor, se oxidează (râncezesc) din cauza temperaturilor ridicate.
Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelenţă, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă faţă de alte instalaţii de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluţii, suspensii), în cazul produsului de faţă, extractul proaspăt obţinut din numeroasele fructe de pădure ce au fost presate la rece în prealabil. Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Când picăturile de lichid ajung în contact cu aerul cald, acestea ating repede la o temperatură deasupra bulbului umed al aerului. Lichidul de la suprafaţă se evaporă rapid datorită suprafeţei mari de contact şi a venirii în contact cu gazul purtător. Astfel, extractul se menţine rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor rapide din zona de uscare.
În consecinţă, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obţinută este mai stabilă în timp decât produsele obţinute prin alte metode de uscare. Unul din motivele principale ale acestei stabilităţi este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obţinut prin presarea mecanică la rece a fructelor de pădure păstrează nealterate toate uleiurile esenţiale pe care acestea le conţin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină. Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină prin atomizarea extractului în care s-a adăugat maltodextrină. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, creşte stabilitatea substanţei active şi se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanţele instabile în mediul acid din stomac.
De aceea, pulberea obţinută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic şi păstrează toate vitaminele, minerale şi alţi compuşi valoroşi din materia primă, compuşi ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracţie prin atomizare, se obţine un produs aromat, foarte valoros din punct de vedere nutriţional, un produs a cărui matrice nutriţional-informaţională este intactă. Se obţine un extract concentrat integral, viu, bio-disponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât şi cea liposolubilă din fructele de pădure proaspete sau congelate.
Caracteristici generale ale produsului:
Suplimentul alimentar de faţă este un produs atent formulat pentru curele de vitaminizare şi fortifiere, atât de necesare în prezent când alimentele noastre sunt tot mai devitalizate şi mai aditivate. Formula complexă a produsului a fost special concepută pentru a crea o complementaritate şi o sinergie a compuşilor naturali activi conţinuţi de către fructele de pădure şi este o sursă excelentă pentru una din cele 5 porţii zilnice necesare de fructe şi legume. Acest lucru este cu atât mai important cu cât majoritatea dintre noi nu apucăm să ne bucurăm de un regim alimentar echilibrat, bogat în fructe şi legume proaspete, fie din lipsa timpului sau a preferinţelor alimentare. Datorită formulei concentrate, produsul de faţă asigură o cantitate optimă de nutrienţi, uşor de administrat, care are şi un gust plăcut. Ingredientele folosite au fost special selectate pentru a acţiona sinergic, completându-se şi potenţându-se reciproc. Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o acţiune: fortifiantă, antioxidantă, vitaminizantă, mineralizantă, antiinflamatoare, depurativă, diuretică, antiseptică, hipoglicemiantă, imunomodulatoare, cardiotonică, digestivă şi geriatrică.
Datorită conţinutul în: betacaroteni, acid elagic şi derivaţi terpenici, produsul inhibă formarea „colesterolului rău” LDL, favorizând normalizarea colesterolului seric şi contribuind la menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular. Derivaţii fenolici şi bioflavonoizii au un puternic caracter antioxidant şi contribuie la limitarea acţiunii negative a stresului oxidativ, având şi o acţiune geriatrică.
De asemenea, antocianozidele şi acidul salicilic din fructele de pădure au proprietăţi antiinflamatorii, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii. Tot datorită conţinutului de antocianozide (Mur, Afine, Aronia, Coacăze-negre), extractul contribuie şi la menţinerea acuităţii vizuale (în special vederea nocturnă) şi la stimularea microcirculaţiei sangvine, asigurând contracţia ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Mai mult, proantocianidinele, taninurile şi acidul benzoic conţinute de către fructele de Merişor ajută la inhibarea aderării bacteriilor la epiteliul tractului urinar şi împiedică înmulţirea lor prin scăderea rezistenţei acestora.
Pe scurt, produsul de faţă este recomandat pentru tonifierea şi revigorarea generală a organismului, întărirea imunităţii pe cale naturală, eliminarea toxinelor din organism pe cale gastro-intestinală, renală şi sudoripară, stimularea activităţii fizice şi intelectuale atât pentru elevi cât şi pentru adulţi, şi pentru tonifierea şi reglarea funcţiilor vitale pentru persoanele vârstnice. Aceste proprietăţi se explică prin conţinutul mare în vitamine, minerale şi a celorlalţi compuşi bio-activi ce se păstrează nealteraţi, cu o bio-disponibilitate sporită, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice. Produsul de faţă se recomandă în special persoanelor care trăiesc în medii poluate şi celor supuse unor nivele crescute de stres. De asemenea, este recomandat şi copiilor, femeilor însărcinate şi vârstnicilor.
În continuare, vom prezenta principalele proprietăţi benefice ale ingredientelor:
Extractul natural de Coacăze negre (Ribes nigrum) este un adjuvant valoros în curele de vitaminizare şi mineralizare, dar şi în cele de detoxifiere. Aceste fructe sunt sursă biodisponibilă de: flavonoizi, rutozizi, vitamine (C, complex B, provitamina A) şi minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu) printre care şi fierul organic. Revigorant şi detoxifiant, acest extract contribuie la revitalizarea organismului după eforturi fizice şi intelectuale. În plus, cantitatea mare de vitamina C conţinută are proprietăţi antioxidante, imunostimulatoare şi de fixare a fierului non-hemic.
Deoarece extractul de coacăze negre reprezintă o sursă importantă de calciu, acesta ajută la formarea oaselor la copii şi la menţinerea calciului în limitele normale la adulţi. Conţinutul bogat în fier al coacăzelor negre influenţează procesul de formare a globulelor roşii, iar rutozidul din aceste fructe contribuie la fluidizarea sângelui, limitarea permeabilităţii capilare şi la îmbunătăţirea circulaţiei. Datorită antocianilor şi a polifenolilor, extractul de coacăz negru are acţiune antioxidantă – contribuind la distrugerea radicalilor liberi, antiinflamatoare şi antialergică. În plus, fructele de coacăz negru măresc diureza ajutând la eliminarea acidului uric, la curăţarea rinichilor şi la drenarea bilei.
În concluzie, coacăzul negru are proprietăţi: imunomodulatoare, vitaminizante, mineralizante, energizante, detoxifiante şi antioxidante. Datorită conţinutului de vitamina C, polifenoli şi flavonoide, extractul contribuie la limitarea efectelor negative ale stresului oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi. Tot datorită acestor compuşi, extractul are o acţiune antiinflamatoare şi antiseptică. De asemenea, acesta are şi un rol în combaterea stărilor de oboseală fizică sau psihică şi de creştere a randamentului energetic al organismului. Nu în ultimul rând, acesta este benefic în normalizarea circulaţiei periferice şi pentru sporirea imunităţii faţă de diverşi factori alergeni.
Extractul natural de Afine (Vaccinium myrtillus) este un excelent adjuvant în normalizarea glicemiei datorită conţinutului de mirtilină, ce are o acţiune similară cu cea a insulinei. Derivaţii fenolici conţinuţi au un puternic caracter antioxidant şi contribuie la limitarea acţiunii negative a stresului oxidativ, având şi o acţiune geriatrică. Extractul are o acţiune uşor laxativă datorită conţinutului sporit de acizi organici, fiind indicat în normalizarea scaunelor. De asemenea, acesta are şi o acţiune bacteriostatică la nivel digestiv şi urinar.
Antocianozidele din afine au proprietăţi antiinflamatorii, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii. Tot datorită conţinutului de antocianozide, extractul contribuie şi la menţinerea acuităţii vizuale (în special la ameliorarea vederii nocturne). Mai mult chiar, antocianozidele participă şi la stimularea microcirculaţiei sangvine, asigurând contracţia ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Acestea reduc permeabilitatea şi fragilitatea capilară şi normalizează nivelul colesterolului seric, contribuind la buna funcţionare a sistemului cardiovascular.
Astfel, afinele au proprietăţi: hipoglicemiante, hipocolesterolemiante şi imunostimulatoare. De asemenea, acestea au o acţiune antiseptică la nivelul tractului digestiv şi urinar (acţionează în limitarea dezvoltării a Candida spp.) şi susţine activitatea cardiacă normală. Toate aceste proprietăţi ale extractului se explică prin conţinutul mare în antociani, vitamine, minerale, oligoelemente şi a celorlalţi compuşi bio-activi ce se păstrează nealteraţi, cu o bio-disponibilitate sporită, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice (presare la rece).
Extractul natural din fructe de Merişor de pădure (Vitis idaeae fructus) este o sursă naturală, bio-disponibilă, de flavonoizi şi vitamine (A, C). Aceste fructe sunt recunoscute pentru acţiunea lor protectoare şi dezinfectantă la nivelul aparatului urinar. Astfel, proantocianidinele, taninurile şi acidul benzoic conţinute ajută la inhibarea aderării bacteriilor (ex: Escherichia-Coli, Staphylococcus aureus, Enterobacter, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, streptococi) la epiteliul tractului urinar şi împiedică înmulţirea lor prin scăderea rezistenţei acestora. De asemenea, acest extract are proprietăţi astringente, antiinflamatoare, diuretice şi diaforetice.
În plus, extractul de merişor contribuie la întărirea imunităţii datorită conţinutului de vitamina C şi este util în curele de slăbire prin stimularea procesului natural de slăbire. Nu în ultimul rând, merişorul este şi o sursă importantă de antioxidanţi (quercetină) ce ajută la limitarea stresului oxidativ iar conţinutul de acizi graşi omega 3 din seminţele fructelor poate contribui la menţinerea sănătăţii aparatului cardiovascular.
Extractul de Aronia (Aronia melanocarpa) este recomandat în limitarea acţiunii negative a stresului oxidativ prin legarea de ADN-ul celular şi limitarea proceselor de deteriorare a materialului genetic de către radicalii liberi. Aceste proprietăţi se datorează conţinutului mare de antioxidanţi (polifenoli, bioflavonoizi, vitamina C, vitamina E) ce contribuie la limitarea nivelelor hormonilor de stres. Astfel, acest extract are şi o acţiune geriatrică, protejând celulele în procesul de îmbătrânire.
Fructele de aronia sunt utile şi pentru vitaminizarea şi remineralizarea organismului, extractul obţinut din acestea fiind un excelent tonic general. Acesta contribuie la: sporirea vitalităţii, stimularea procesului de regenerare a musculaturii şi a sistemului osos, îmbunătăţirea metabolismului, normalizarea glicemiei şi la controlul greutăţii corporale. De asemenea, aronia are un rol adjuvant şi în menţinerea sănătăţii articulaţiilor prin stimularea eliminării acidului uric şi prin conţinutul de flavonoide ce au proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice.
Prin conţinutul în vitamina K, extractul ajută la reglarea funcţiilor hepatice şi biliare şi la normalizarea tensiunii arteriale. În plus, antocianii şi procianidinele, ce se află în cantităţi însemnate în fructele de aronia, reduc permeabilitatea şi fragilitatea capilară, susţinând elasticitatea vaselor sangvine, şi normalizează nivelul colesterolului seric, contribuind la buna funcţionare a sistemului cardiovascular. Aceşti compuşi biologic-activi participă şi la stimularea microcirculaţiei sangvine, asigurând contracţia ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Tot datorită conţinutului de antociani, extractul contribuie şi la menţinerea acuităţii vizuale (în special la ameliorarea vederii nocturne). Nu în ultimul rând, procianidinele au şi o acţiune antiseptică la nivelul tractului digestiv şi urinar (acţionează în limitarea dezvoltării a Candida spp.) şi susţin procesele naturale de detoxifiere a organismului.
Extractul de aronia este util şi în reglarea sistemelor nervos şi endocrin, prin conţinutul în iod care are un rol esenţial în funcţionarea corectă a glandei tiroide şi este benefic în fazele de creştere ale copiilor. Astfel, extractul este adjuvant în îmbunătăţirea randamentului intelectual şi în ameliorarea calităţii somnului datorită procentului ridicat în vitamine din complexul B şi în magneziu care reglează activitatea sistemului nervos.
Nu în ultimul rând, fructele de aronia întăresc funcţia imunitară datorită conţinutului în acid pantotenic (un acid indispensabil formării anticorpilor) şi susţin sănătatea pielii. Toate aceste proprietăţi se datorează conţinutului mare de antociani, procianidine, vitamine, minerale şi a celorlalţi compuşi bio-activi ce se păstrează nealteraţi, cu o bio-disponibilitate sporită, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice (presare la rece).
Extractul natural de Zmeură (Rubus idaeus) este un tonic general prin conţinutul în vitamine şi săruri minerale. Acesta este un adjuvant valoros pentru menţinerea sanătăţii tractului digestiv şi urinar. Datorită tehnologiei de extracţie prin presare la rece, extractul îşi păstrează biodisponibilitatea compuşilor naturali activi ce sinergizează pentru a tonifia organismul.
Astfel, extractul de zmeură are proprietăţi: depurative, vitaminizante, mineralizante, imunomodulatoare, diuretice şi antioxidante. Acesta contribuie la stimularea digestiei şi la normalizarea tranzitului intestinal. De asemenea, extractul stimulează eliminarea excesului de apă pe cale renală şi sudoripară, fiind util şi în menţinerea sănătăţii prostatei.
În plus, zmeura ajută şi la reglarea hormonală hipofizo-ovariană la femei în perioada de menopauză, limitând senzaţiile de încălzire excesivă, dar şi în perioada de pubertate când influenţează normalizarea menstrelor. Nu în ultimul rând, datorită conţinutul în: beta-carotină, catechine, acid elagic şi monoterpene, acesta inhibă formarea „colesterolului rău” LDL, iar antocianozidele din fructele de zmeur au proprietăţi antiinflamatorii, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii.
Extract natural din Mure (Rubus fructicosus) este recomandat în depurarea organismului de toxine pe cale gastrointestinală, renală şi sudorifică. Acesta este un adjuvant valoros pentru îmbunătăţirea digestiei şi stimularea tranzitului intestinal. Extractul are o acţiune uşor laxativă datorită conţinutului sporit de acizi organici, fiind indicat în normalizarea scaunelor mai ales pentru copii.
Fructele de mur au fost recunoscute încă de pe vremea grecilor antici, dar sunt amintite şi în Biblie, pentru rolul de stimulare a procesului de eliminare a acidului uric din organism. Datorită conţinutul mare de antioxidanţi (polifenoli, bioflavonoizi, antocianidine, vitamina C, vitamina E, acid elagic, acid galic) murele contribuie la limitarea acţiunii negative a stresului oxidativ prin legarea de ADN-ul celular şi la limitarea proceselor de deteriorare a materialului genetic. Astfel, acestea au şi o acţiune geriatrică, protejând celulele în procesul de îmbătrânire.
De asemenea, antocianidinele şi acidul salicilic din fructele de mur au proprietăţi antiinflamatorii, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii. Tot datorită conţinutului de antocianidine, extractul contribuie şi la menţinerea acuităţii vizuale (în special vederea nocturnă) şi la stimularea microcirculaţiei sangvine, asigurând contracţia ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Mai mult, antocianidinele şi taninurile conţinute de către fructele de mur fac din extractul de faţă un excelent dezinfectant şi bacteriostatic al tubului digestiv şi al căilor urinare.
Astfel, fructele de mur sunt recomandate pentru vitaminizarea şi mineralizarea organismului, întărirea imunităţii pe cale naturală, eliminarea toxinelor din organism pe cale gastrointestinală, renală şi sudoripară, stimularea tranzitului intestinal şi a digestiei şi pentru limitarea stresului oxidativ. Aceste proprietăţi se explică prin conţinutul mare în vitamine, minerale şi a celorlalţi compuşi bio-activi ce se păstrează nealteraţi, cu o bio-disponibilitate sporită, datorită procesării minimale a ingredientelor, fără tratamente termice (presare la rece).
Mod de folosire: Pentru adulţi doza recomandată este de ? g pe zi în cure de câte ? luni. După o pauză de 1 lună, cura se poate relua.
Un flacon conţine: ℮ 90 g pulbere
Contraindicaţii: Nu se administrează persoanelor cu sensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Precauţii:
o - A nu se depăşi doza zilnică recomandată;
o - A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor;
o - Acesta este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.
Condiţii de păstrare: bine închis, ferit de lumină şi umiditate, la temperaturi de maxim 25°C.
Termen de valabilitate: A se consuma, de preferinţă, înainte de data inscripţionată pe capac.
Lot nr.:
Producător:SC HYPERICUM IMPEX SRL pentru Radix Plant SRL
S.C. HYPERICUM IMPEX S.R.L.
Sediu: 435100 Baia Sprie, str. Gutinului, nr. 3A, Maramureş, România
Tel./fax: 0262 372 695
0262 271 338
Tel. comenzi: 0262 263 048

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5