Primarul Paul Știr aduce un nou proiect în comuna Căianu Mic: Internet gratuit pentru toţi locuitorii. Cetate, Chiochiş, Ilva Mare, Ilva Mică şi Rodna vor avea şi ele acces Wi-Fi gratuit

Primarul Paul Știr aduce un nou proiect în comuna Căianu Mic, în urma căruia vor avea internet gratuit toţi locuitorii. „Prieteni dragi, comuna Căianu Mic a mai câștigat un proiect cu finanțare europeană! Uniunea Europeană, prin intermediul programului WiFi4 EU, oferă cetățenilor internet de înaltă calitate cu ajutorul unor puncte de acces Wi-Fi, gratuit instalate în zonele publice de pe raza localităților! Primăria Căianu Mic a aplicat în cadrul acestui program și am reușit să câștigăm o finanțare pentru achiziționarea aparaturii necesare în vederea facilitării accesului gratuit la internet al populației! Proiectul este finanțat de Comisia Europeană! Astfel, în perioada următoare, comuna noastră va beneficia de acces gratuit la internet, prin Wi-Fi, în zonele publice! Doamne ajută!” transmite primarul Paul Știr.
Aproape 250 de localități din România au fost selectate pentru a primi finanțare europeană în cadrul celei de a doua runde a programului WiFi4EU, prin care autoritățile locale din Uniunea Europeană beneficiază de bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless. Peste 10.000 de localități europene s-au înscris la cea de a doua etapă a programului, desfășurată în perioada 4-5 aprilie. Din România, au fost selectate 248 de localități, alte 15 localități fiind trecute pe lista de rezerve. Printre acestea se află şi Căianu Mic. Pe listă se află şi comunele Cetate, Chiochiş, Ilva Mare, Ilva Mică şi Rodna şi ele câştigătoare ale proiectului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]