Primarul Ovidiu Creţu: Pârtia nu a fost făcută pentru profit, ci pentru ca bistriţenii să practice sportul. 60% din cheltuieli, recuperate în 10 zile

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, susţine că în urma unor îmbunătăţiri aduse investiţiei, pârtia de schi va deveni rentabilă, însă scopul principal este practicarea sportulrilor de iarnă de cât mai mulţi bistriţeni. Potrivit acestuia, costurile de funcţionare în perioada noiembrie-februarie au fost de 202.834 lei, în timp ce încasările din cele 10 zile au fost de 114.950 lei.

         „Considerăm că în urma îmbunătăţirii sistemului de producere a zăpezii, putem să funcţionăm rentabil, adică din vânzarea biletelor să se asigure funcţionarea. Din punct de vedere a amortismentelor, fac precizarea că investiţiile noastre nu merg ca şi cele din domeniul privat. A început să se producă amortizarea, prin creşterea taxelor şi impozitelor pe terenuri, pe facilităţile care se realizează în zona respectivă, dar aşa cum nici în urma reabilitării parcului sau a reabilitării unor străzi nu am obţinut profit, nici acest gen de investiţie nu l-am făcut pentru a  a obţine un profit, ci pentru ca cetăţenii din Bistriţa să poată să practice sportul”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

         Primarul Ovidiu Creţu a menţionat că se impun aduse o serie de îmbunătăţiri acestei investiţii, şi anume 4 lănci în zonele sensibile şi trei tunuri de zăpadă. De asemenea, ar trebui achiziţionată o nouă pompă pentru preluarea apei din râu, o nouă conductă până la lac, dar şi îmbunătîţirea sistemului de pompare de la bazin, înierbarea zonei şi un schi-lift. Potrivit acestuia, pentru înierbare există finanţare, iar pentru schi-lift a fost prevăzută suma de 300.000  lei, în buget. În ceea ce priveşte sistemul de pompare a apei pentru produs zăpadă artificială, deocamdată este alocată suma de 80.000 lei, pentru elaborarea studiului de fezabilitate. În ceea ce priveşte dotările pentru perioada de vară, este alocată suma de 2,4 milioane lei pentru un Alpine Coaster, dar şi pentru un Parc aventura şi panouri-118.000 lei.

În context, viceprimarul Cristian Niculae a precizat că în municipiul nostru sunt foarte mulţi practicanţi ai schiului alpin, de toate vârstele, armosfera de pe Pârtia Cococş fiind una deosebită. „Zilele acestea au arătat potenţialul acestui proiect, despre care nu putem să ne pronunţăm acum că este bun sau rău. Această investiție se face pe termen lung, pentru mulți ani de acum încolo, pentru copiii noștri, pentru generațiile care vor urma”, a mai spus viceprimarul Niculae.  

Costurile la nivel de pârtie omologată au fost de 4.410. 000 euro (fără TVA), din care suma de 2.050.000 euro (fără TVA) o reprezintă instalaţia de transport.

Pârtia de schi are o lungime de 1350 metri, cu o diferenţă d enivel de 260 m, cu o pantă medie de 19,2% şi porneşte de la aLtitudinea de 683 metri. Telescaunul are o lungime de 1880 metri, cu o capacitate de 4 locuuri, cu bandă de îmbarcare şi poate dezvolta o viteză de 2,6m/s. Instalaţia de produs zăpadă artificială cu sistem de pompare la râu, lac de 5000 mc, sistem de pompare de la lac la hidranţi (19) şi patru tunuri de zăpadă. La aceasta se adaugă instalaţia de iluminat, dar şi sistemul de ticketing, spaţii funcţionale pentru Salvamont, birouri, casierie, grupuri sanitare, 2 snow-mobile, sistem de radio-difuziune şi de supraveghere video.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5