Laureaţii Galei Multiplicatorilor de Valori Europene

Primăria Bistriţa - Marele Trofeu la categoria ,,Multiplicatorul Anului”

Laureaţii Galei Multiplicatorilor de Valori europene, ediţia a IV-a, au fost omagiaţi la Cluj-Napoca, pentru cele mai bune proiecte din Transilvania de Nord.

Potrivit organizatorilor, a fost ediţia cu cel mai mare număr de proiecte înscrise (116 proiecte) şi ,,cea mai acerbă competiţie datorată calităţii ridicate a aplicaţiilor din cele patru ediţii de până acum”.

Proiectele au provenit din toate cele şase regiuni, iar finanţarea lor a fost obţinută în cadrul unor programe diverse de la Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Mediu până la Programul Operaţional Competitivitate sau granturi de la bugetul naţional.

Categoriile din concurs au fost: Solidaritate, Educaţie, Mediu, Competitivitate, I like Transilvania de Nord, Cultură, Inovare, Multiplicatorul Anului. Pentru înscrierea în competiţie a fost necesară completarea unui formular care să scoată în evidenţă impactul şi realizările proiectului, iar juriul a fost format din experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

Primăria Bistriţa a obţinut Marele Trofeu la categoria ,,Multiplicatorul Anului” – proiectul ,,18 proiecte pentru Bistriţa Europeană!”

,,Cei care au făcut jurizarea ne-au acordat marele trofeu, diploma pentru Multiplicatorul Anului. Am spus şi în discursul ţinut că am primit acest premiu în numele celor 40 de funcţionari care muncesc în cadrul Primăriei Bistriţa, care lucrează pentru proiecte cu finanţare europeană în general, dar şi cu alte tipuri de finanţări, coordonaţi de doamna director Liliana Coceşiu, căreia îi mulţumesc cu această ocazie pentru ceea ce a realizat în primăria Bistriţa din punctul de vedere al atragerii fondurilor europene.

Am fost onorat să primesc acest premiu, care arată că municipiul Bistriţa este apreciat ca un oraş care se implică în devenirea europeană, şi se implică, desigur cu succes, şi faptul că am făcut paşi înaintea unor oraşe cu potenţial superior Bistriţei - Cluj, Oradea, Baia-Mare, arată că avem un potenţial de inteligenţă şi de responsabilitate foarte ridicat la nivelul municipiului Bistriţa, şi care aplicat, poate să dea rezultate bune.

Recunoaşterea aceasta din afară, sigur că ne onorează, dar pentru mine, personal ca şi primar, recunoaşterea activităţii în acest domeniu a fost făcută în luna iunie de către cetăţenii municipiului bistriţa care au apreciat activitatea primarului şi a aparatului primăriei în administrarea municipiului Bistriţa”, a declarat primarul Bistriţei Ovidiu Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Nu a fost singurul premiu obţinut. La categoria Competitivitate, locul 1: SC Rombat SA Bistriţa - proiectul ,,Linie tehnologică competitivă pentru producerea bateriilor semitracţiune, heavyduty şi baterii pentru automobile hibride (AGM si ECL), inclusiv clădiri aferente implementării proiectului”; la categoria I like Transilvania de Nord, locul 3: Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud – proiectul „EU4Us – Sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale”, iar la categoria Multiplicatorul Anului, locul 3 a fost obţinut de Şcoala Gimnazială Nr. 1, Bistriţa – Proiectul “Promovarea valorilor culturale europene în rândul elevilor” .

Standul cu care noi, cei din Primăria Bistriţa, ne-am prezentat, a fost şi cel mai bogat, fapt pentru care am câştigat Marele Trofeu”, a precizat Liliana Coceşiu, şeful Direcţiei de Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bistriţa.

Suita de evenimente Zilele REGIO şi Gala Multiplicatorilor de Valori Europene ediţia a IV-a a avut loc în perioada 26-27 noiembrie 2012 la Centrul de Cultură Urbană „Casino” Cluj-Napoca şi a fost organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, UBB Radio Online, Europe Direct Maramureş si Europe Direct Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5