Preşedintele Radu Moldovan: Vreau să nu mai rămână niciun kilometru de drum judeţean neasfaltat

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsău, Emil Radu Moldovan, îşi propune ca, până la finalul mandatului, cea mai mare pondere a drumurilor judeţene să fie asfaltate, asta după ce, în prezent, circa 65-70% sunt modernizate.

„Dorinţa mea majoră este ca până la finalul mandatului să ne apropiem de modernizarea întregii reţele de drumuri judeţene. Mai sunt foarte puţine drumul judeţene neasfaltate, care în momentul de faţă sunt în diferite etape. În acest an am făcut un efort deosebit pentru a întocmi documentaţiile tehnice. Sper ca până la finalul anului, colegii mei din Consiliul Judeţean să aibă documentaţiile, pe urmă vom începe negocierile cu Guvernul, dar 100% nu-mi doresc să mai rămână niciun kilometru de dru judeţean neasfaltat”, a declarat preşedintele Emil Radu Moldovan. 

Acesta a precizat că printre drumurile avute în vedere, pentru modernizare, în perioada următoare sunt tronsoanele Bistriţa-Tărpiu,  Monor – Vătava, Teaca-Şieu şi lista ar putea continua.  

În context, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că au fost semnate contractele de finanţare pentru toate cele cinci proiecte retrospective, de aproximativ 105 milioane euro. „Deja primele cereri de finanţare au fost depuse, o parte din bani vor intra în contul Consiliului Judeţean până la finalul anului. Sper să avem şi pentru anul viitor un buget important cu care să ne putem continua proiectele. Avem marele avantaj că undeva la 8-10 milioane euro recuperăm din retrospective, bani care vor rămâne la noi, la Consiliul Judeţean şi vom face demersurile necesare. Să vedem când o să catadicsească domnul preşedinte Iohannis să termine de citit propunerile de miniştri şi să numească un ministru pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care este vital pentru noi. Aştept să vină noul ministru să mă duc să port o discuţie cu el ca măcar o parte din sumele pe care Ministerul Dezvoltării le încasează în urma efortului major făcut de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud să se poată întoarce pe proiecte de dezvoltare a drumurilor judeţene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală”, a mai spus Radu Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5