Preşedintele Radu Moldovan: A fost cel mai bun an al Consiliului Judeţean din perioada postdecembristă

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, consideră că anul 2018 a fost cel mai bun an din istoria administraţiei judeţene, din perioada postdecembristă. Acesta a mulţumit tuturor consilierilor judeţeni, din toate grupurile politice, pentru sprijinul pe care l-au acordat în promovarea proiectelor de dezvoltare ale judeţului.

         „Vă mulţumesc tuturor pentru implicare în, spune eu, poate cel mai bun an al Consiliului Judeţean din perioada postdecembristă. O spun datele statistice şi rolul dumneavoastră în acest plen al Consiliului Judeţean este unul determinant. Vă mulţumesc că aţi înţeles cu toţii că ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, în cel mai important for legislativ al judeţului, este rezolvarea problemelor de dezvoltare a judeţului şi nu dezbaterile sterile politice. Vă mulţumesc că am folosit fiecare dintre noi ştiinţa şi energiile noastre în mod pozitiv pentru a face lucruri bune pentru oameni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, la finalul şedinţei ordinare.

         Preşedintele Radu Moldovan a mulţumit tuturor colegilor din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean şi din instituţiile subordonate sau din coordonarea Consiliului Judeţean, pe care i-a catalogat drept „competenţi”, „unii chiar foarte competenţi”.

         „Dacă v-aţi uita pe analizele făcute de instituţiile publice care gestionează proiecte şi fonduri europene, o să regăsiţi judeţul Bistriţa-Năsăud pe podium. Unii dintre noi întoarcem foaia şi punem podiumul invers, dar cel mai important lucru este că cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud, unii dintre cei mai buni din România, pe care-i reprezentăm cu cinste în acest plen al CJ, văd cu ochii lor ce se întâmplă în acest judeţ”, a spus Moldovan.

         Preşedintele Consiliului Judeţean a transmis felicitări tuturor primarilor din Bistriţa-Năsăud şi angajaţilor primăriilor, care se află pe podium în foarte multe statistici. „Foarte mulţi oameni care vin la noi, care circulă pe drumurile judeţene, prin satele noastre, prin oraşele noastre constată schimbările substanţiale în bine. E satisfacţia majoră pe care un om în slujbă publică poate să o aştepte. Eu mă declar mai mult decât mulţumit de cum arată anul 2018”, a precizat Radu Moldovan.

         În context, şeful administraţiei judeţene a reamintit faptul că judeţul Bistriţa-Năsăud, prin munca unei echipe care a muncit zi şi noapte, sâmbătă şi duminică, a reuşit să absoarbă suma de 105 milioane euro din cele 169 milioane euro disponibile la nivel naţional pe proiectele retrospective, adică 65% din fonduri.

         „De fiecare dată este loc de mai bine. Sigur, ne dorim mai mult, dar cred că e momentul să transmit salutări de bine tuturor celor care prin efortul lor, mai mare sau mai mic, au contribuit la activitatea unui an special pentru Bistriţa-Năsăud şi asta va confirma istoria statistică”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

         Mesaje de felicitare pentru activitatea din acest an au fost direcţionate către Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, Complexul Muzeal Judeţean, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, „perla Coroanei”.

         „Ne aşteaptă un an 2019 extrem de important care, din punctul meu de vedere, va arăta foarte bine, pentru că avem foarte multe resurse financiare, inclusiv cu banii pe care i-am primit de la Uniunea Europeană înapoi. Bucuria mea este că şi anul 2019 va fi un an plin din punct de vedere al proiectelor de dezvoltare. Pe lângă multitudinea de proiecte ale Consiliului Judeţean, sunt şi mai multe proiecte ale primăriilor din Bistriţa-Năsăud. În momentul de faţă am ajuns în situaţia nedorită de a nu mai avea agenţi economici la licitaţii. Deficitul forţei de muncă în judeţ este unul major, companiile au contracte multe. Este o problemă care se va acutiza în perioada următoare. Sper să continuăm dezvoltarea judeţului Bistriţa-Năsăud”, a mai declarat Moldovan.

         Acesta a punctat şi faptul că 2019 este un an electoral, solicitând consilierilor judeţeni să se ocupe de problemele cetăţenilor iar politica să o facă la partid.

         „Vă mulţumesc foarte mult şi vă asigur de tot respectul şi preţuirea mea pentru fiecare dintre dumneavoastră, pentru tot ceea ce aţi făcut în acest for, cel mai important for legislativ al judeţului nostru. Plenul Consiliului Judeţean cred că poate fi un model pozitiv şi pentru alte consilii, care au alt tip de dezbateri. Îmi doresc ca bunul Dumnezeu să vă dea sănătate, să vă petreceri sărbătorile în linişte şi pace alături de cei dragi. Să vă dea bunul Dumnezeu fiecăruia dintre dumneavoastră şi mie personal aşa cum gândiţi. Doamne ajută!”, le-a transmis preşedintele Radu Moldovan, nu înainte de a-şi cere scuze faţă de toţi cei pe care i-a supărat în acest an.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]