Preşedintele Radu Moldovan: Cred că a fost cel mai performant Consiliu Judeţean

Toate proiectele propuse pe ordinea de zi din ultima şedinţă în actuala formulă a Consiliului Judeţean au fost votate în unanimitate, reconfirmând, în mare măsură, spiritul pragmatic  şi nepolitizat excesiv în care şi-a desfăşurat activitatea, timp de patru ani, legislativul judeţean.

         La finalul şedinţei ordinare, preşedintele Emil Radu Moldovan a ţinut să le mulţumească tuturor colegilor pentru promovarea proiectelor de dezvoltare a judeţului, indiferent de culoarea lor politică.

         „Vreau să mulţumesc colegilor mei din Consiliul Judeţean pentru modul în care am reuşit împreună să facem lucruri importante pentru judeţul Bistriţa-Năsăud. Este evident că este meritul nostru, al tuturor. Dacă nu existau în Consiliul Judeţean responsabili în care politica se lasă deoparte şi să fie tratată administraţia şi problemele cetăţenilor, realizările pe care le-am reuşit împreună în cei patru ani nu erau cele pe care le avem în portofoliu cu toţii. Cred că a fost cel mai performant Consiliu Judeţean, pe orice fel de analiză am face. Aş vrea să vă mulţumesc tuturor, la modul cel mai sincer, să vă urez tuturor succesîn următoarele două săptămâni de campanie, iar colegilor care au decis să nu mai candideze le mulţumesc pentru prestaţia din Consiliul Judeţean. Fie ca în 5 iunie cetăţenii să decidă aşa cum vor considera de cuviinţă”, a precizat Radu Moldovan.

         Preşedintele CJ a adăugat că şi-ar dori ca acest exemplu de seriozitate din mandatul 2012-2016, să continue şi în perioada următoare. „Sunt lucruri clare, conturate cu ce ar trebui să facem la nivelul judeţului şi sper să avem capacitatea necesară să găsim resurse şi înţelepciunea să ne respectăm unii pe alţii şi în acest plen să facem administraţie”, a mai spus Radu Moldovan.

         În cadru festiv a intervenit şi consilierul liberal Florin Urâte – care nu mai candidează pentru un alt mandat -, care a mulţumit executivului Consiliului Judeţean, dar şi a aparatului de specialitate. „Urez mult succes viitorului Consiliu, în care îmi pun speranţa că va analiza foarte bine ce are de făcut. Există o Strategie care poate să dea multe obiective importante şi o prioritizare a banilor în folosul comunităţii. Judeţul nostru are nevoie de aşa ceva, atât pentru a deveni o forţă în plan regional, cu atât mai mult, nu peste mult timp, când va fi privită Regiunea Nord-Vest ca un land în Europa”, a punctat liberalul Florin Urâte.

         Vicepreşedintele CJ, Dorin Popescu (ALDE), a mulţumit, de asemenea, colegilor, remarcând că a fost „un mandat performant” şi că ceea ce s-a construit în acest mandat va fi continuat de următorul for.

         Nu în ultimul rând, în ultima şedinţă de plen a intervenit şi liberalul Eugen Curteanu, cel care deschide lista PNL pentru Consiliul Judeţean la alegerile din 5  iunie. „Am fost un Consiliu rezonabil, dar care putea face mult mai multe şi care a avut la dispoziţie ceva resurse financiare şi nu întotdeauna – ştiţi că am criticat de-a lungul timpului noi, consilierii din Opoziţie  - a făcut la maximum ceea ce se putea face cu aceste resurse financiare. O execuţie bugetară de 71% la capitul cheltuieli de dezvoltare nu poate să ne mulţumească, dacă privim lucid lucurile. Se încheie un mandat, cu bune cu rele. Cu toţii ne-am străduit să aducem un plus de bine în viaţa cetăţenilor acestui judeţ”, a precizat Eugen Curteanu, urându-i preşedintelui, din partea Opoziţiei, succes.    

***  

La final, consilierii judeţeni au închinat un pahar de şampanie, dar pe repede înainte, că e campanie electorală. 

Comentarii

20/05/16 14:58
Vizitator

Mai usor cu pianul pe scari la capitolul realizari. Si la nivel judetean sub actuala administratie PSD-ista, traim in epoca improvizatiilor si a proiectelor gresite. S-a intamplat cu biblioteca judeteana, care a fost mutata in pripa intr-o cladire amenajata de administratia anterioara sa gazduiasca un muzeu de arta religioasa. Dupa mutare s-a constatat ca spatiul este insuficient sa gazduiasca toate functionalitatile si ulterior a fost improvizata in curtea bibliotecii o cladire anexa , unde s-a amenajat intre altele o sala de lectura. Astfel, Bistrita a ramas si fara un muzeu de arta religioasa dar si fara o biblioteca publica functionala, la nivelul cerintelor secolului 21. La fel si in cazul Cinematografului Dacia, in loc sa construiasca de la inceput ceva nou, acesti lideri mediocri se chinuie de ani de zile sa desfiinteze singurul cinematograf din judet, transformand sala mare intr-un fel de impovizatie pentru spectacole folclorice desi aceasta nu dispunea de scena, fiind necesare tot felul de improvizatii costisitoare in reconfigurarea salii. Cat despre proiectele gresite, administratia judetului s-a molipsit de la cea locala unde refacerea proiectului pentru campusul CNLR, a dus la intarzierea lucrarilor soldata cu o pierdere de 3,5 milioane de euro fonduri europene. Astfel ca, la muzeul judetean, aflat in plin proces de amenajare si reabilitare cu fonduri norvegiene, s-a constatat in perioada de implementare a proiectului, existenta unor disfuncționalități și lucrări neprevăzute în doecumentația tehnică inițială, fiind necesare alocari de la bugetul județului pentru lucrări suplimentare. Evident, de greseli de proiectare nu a scapat nici "Centrul Cultural Dacia" cand s-au comandat scaunele, fiind comandate scaune fixe în loc de rabatabile. Si daca daca tot a fost sacrificat Cinematograful Dacia, transformandu-l mai curand intr-un fel de "Camin Cultural" pentru spectacole folclorice, ar fi mai bine ca la etaj in locul cabinelor de proiectie sa fie amenajate birouri in care sa se mute cu totul Centrul Judetean de Cultura Bistrita-Nasaud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5