Preşedintele Partidului Ecologist Român – Onuţ Dănuţ Pop – a fost prezent la Bistriţa

La sediul Filialei PER B-N, a avut loc o conferinţă de presă, începând cu ora 12.00, la care a fost prezent şi preşedintele PER, Onuţ Dănuţ Pop, care a răspuns întrebărilor presei privind ultimele acţiuni din actualitatea locală şi naţională a partidului şi direcţiile de acţiune ale formaţiunii politice în următoarea perioadă.
După prezentarea invitatului de către Alexandru Toniuc, preşedintele Filialei PER B-N, preşedintele P.E.R. – Onuţ Dănuţ Pop a precizat şi punctat faptul că „Bistriţa a fost întotdeauna o zonă ecologistă, aţi avut şi primar ecologist.
Mă bucur că aici mass-media vine şi la partidele mai mici, fapt rar întâlnit. Sunt la Bistriţa pentru că am început să reconstruim organizaţiile la nivel naţional, am început reconstrucţia partidului de anul trecut, stăm bine în 12 judeţe, inclusiv la Bistriţa şi facem eforturi pentru a reorganiza toate filialele în comune şi judeţe.
Sperăm ca la anul, la alegerile europarlamentare, să scoatem un rezultat foarte bun.
Privind numărul de voturi în unele judeţe, am reuşit să ne impunem şi rămânem de centru-dreapta.
Cei care votează, inclusiv la referendum, sunt persoane care pot fi şantajate pentru că primesc diferite forme de ajutoare, persoanele cu dizabilităţi şi atunci prezenţa este foarte mică, 60% stau acasă.
Despre problema centurii ocolitoare şi a referendumului vor vorbi colegii care cunosc situaţia reală, eu îi susţin şi am avut o intervenţie la CNADR”.
Preşedintele Filialei PER B-N, Alexandru Toniuc a prezentat sponsorizările făcute din indemnizaţia primită – sponsorizare turul Europei cu bicicleta pentru Victor Pierdevară, donaţie la Al. C. Miloş – scriitor, care a contribuit la salvarea casei poetului Andrei Mureşanu, donaţie pentru Asociaţia Lucioperca pentru populare cu peşte a râului Bistriţa şi sponsorizare a galelor rock-ului bistriţean prin Asociaţia Culturală Prefix 990.
Referitor la referendumul organizat de Primăria Bistriţa, pentru Centura ocolitoare, noi mergem pe ideea şi deviza „respect pentru oameni, trebuie să-i înţelegem, să nu-i provocăm unul împotriva celuilalt”.
Vom spune „Nu” referendumului şi „Da” Pietonalului Liviu Rebreanu.
Marcel Berbecar, expert şi fost angajat al Primăriei, care a răspuns în 1980-83, din partea Primăriei de lucrarea „Consolidarea Dealului Codrişor”: „Dealul este alcătuit din marnă şi argilă, care alunecă, zona este instabilă, sunt necesare foarte multe consolidări care nu s-au făcut în perioada respectivă.
Riscul este pierderea pădurii Codrişor, care este „aspiratorul” care absoarbe noxele.
Am încredere în proiectanţii de la IPTANA, dar au spus că nu suportă trafic greu pădurea. Specialiştii să găsească altă variantă, noi nu ne opunem unor proiecte cu bani europeni.
Îl felicităm pe dl. primar Ovidiu Creţu pentru parcul municipal, este o reuşită, parcul arată frumos şi ne bucurăm că lucrarea a fost finalizată. Noi ne-am opus tăierii celor 15-20 de arbori”.
Preşedintele Organizaţiei Municipale PER, Marius Bălan: „Nu ne opunem modernizării şi progresului, nu ne place cum este organizat referendumul pentru că se bat cuie în copaci la tăbliţele indicatoare spre secţiile de votare.
Maxim Gagea: „Referendumul este inutil, ilegal, deoarece varianta este anulată de instanţele de judecată şi vom merge până la CEDO dacă va fi nevoie, având două procese cu Primăria”.
Răspunzând întrebărilor, Alexandru Toniuc a precizat: „Vom folosi toate căile şi mijloacele de a opri construcţia variantei ocolitoare, vom sesiza ONG-uri şi populaţia şi sperăm să nu ajungem la pichetarea cu populaţie, ca la Roşia Montană, a zonei pădurea Codrişor. Şi eu îl felicit pe dl. primar Ovidiu Creţu pentru realizarea frumosului parc, inclusiv că a fost adus şi gazonul”.

Comentarii

20/09/13 19:22
NU 1 Nord

NU 1Nord

Nu vrem Varianta Ocolitoare 1Nord. Nu vrem ca Varianta Ocolitoare să treacă prin mijlocul oraşului Bistriţa şi prin mijlocul cartierelor Unirea şi Viişoara.

Pe acest traseu vrem o pistă pentru biciclişti şi pietoni pentru a ajunge la Pădurea Studenţilor(Schulerwald) şi la bazele sportive şi de agrement din zonă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]