Preşedintele Consiliului Judeţean: Începe licitaţia pentru proiectarea şi construcţia Centrului de Radioterapie

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, anunţă finalizarea elaborării Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie pentru proiectul care prevede construcţia Centrului de Radioterapie şi lansarea procedurii de achiziţie publică pentru proiectul tehnic şi execuţie.

“Valoarea proiectului va fi de aproximativ 4 milioane de euro și aici se vor putea trata anual aproximativ 1.700 de bolnavi! Structura centrului cuprinde zonă medicală prevăzută cu buncăre pentru două acceleratoare liniare, CT simulare, Scintigrafie, Brahiterapie, săli de așteptare, vestiare, zona cursare prevazuta cu sală de curs, aplicatii practice, birouri, sala conferinte, zonă de servit masa și spatii de cazare pacienti, tip rezervă individuală cu grup sanitar”, precizează preşedintele Moldovan.

Şeful administraţiei judeţene mulțumeşte colegilor din Primăria și Consiliul Local al Municipiului Bistrița și celor de la Spitalul Judeţean de Urgență Bistrița pentru acest parteneriat care va salva viețile multor bistrițeni.

“Anual, circa 1.000 de bistrițeni sunt diagnosticați cu probleme oncologice.  Mulți dintre ei sunt programați pe liste de așteptare pentru radioterapie la centrele universitare din Cluj-Napoca sau Târgu Mureș și în foarte multe cazuri nu mai ajung să beneficieze de de această terapie. Este o problemă acută, pentru care noi, Consiliul Județean ne-am dat mâna cu colegii de la Primăria Bistrița și cu cei de la Spitalul Județean și am început un proiect unic pentru România: construcția unui Centru pilot de Radioterapie la Bistrița. Investițiile de peste 20 de milioane de euro făcute în ultimii 6 ani în infrastructura de sănătate a județului nostru au dat roade! Îmi pasă de sănătatea și de viața oamenilor și din acest motiv, sănătatea a fost și este o prioritate pentru mine și colegii mei din Consiliul Județean! Prin fapte, demonstrăm acest lucru!”, menţionează Emil Radu Moldovan.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]