Preşedintele CJ, Radu Moldovan: Sunt optimist că bugetul va arăta mai bine decât cel de anul trecut

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, se arată optimist cu privire la proiecţia bugetară pentru anul 2017, Legea bugetului de stat fiind trimisă, spre promulgare, la preşedintele României. În cadrul unei emisiuni de la AS TV, preşedintele Moldovan a explicat că după ptrimirea cifrelor oficiale, proiectul de buget judeţean va fi postat pe site-ul Consiliului Judeţean, va avea loc o dezbatere publică şi ulterior va fi aprobat într-o şedinţă de plen.

Consiliul Judeţean primeşte aproape integral bugetul din bugetul consolidat al statului, prin subvenţii de la Guvern, din cele 2 surse, din cotele defalcate din TVA şi din impozitul pe profit. Aşteptăm cu foarte mare interes. Noi avem o parte a bugetului rezolvată, adică aceea de cheltuieli. Colegii mei de la Direcţia Economică, vicepreşedintele Puica au dicutat cu instituţiile din subordine, am analizat care sunt priorităţile, care sunt necesităţile în aceste instituţii. Aşteptăm cu foarte mare interes comunicarea oficală a cifrelor făcute de ANAF, şi sigur pe urmă vom discuta într-un termen cât se poate de scurt cu colegii mei aşezarea acestor cifre. Pe urmă, bugetul va fi publicat pe site-ul Consiliului Judeţean, pentru consultare publică, va avea loc dezbaterea publică şi va fi convocată o şedinţă pentru aprobarea bugetului.

Sunt optimist că bugetul va arăta mai bine decât cel de anul trecut, care arăta cu mult mai rău decât cel din 2015. Eu sper să fie un buget mai bun decât în 2016”, a declarat Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a menţionat că nu pot fi făcute comparaţii cu privire la alocările bugetare pentru diferite judeţe, ci doar raportat la categoria judeţelor respective.

         „Niciodată nu o să putem compăra bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud cu cel al judeţului Prahova. (...) Judeţul Bistriţa-Năsăud are, după recensământ, grosso modo, 270-280.000 locuitori, judeţul Teleorman are aproximativ 450.000, aproape dublu. Noi putem să ne comparăm cu judeţele care sunt de aceeaşi categorie cu noi, cu Giurgiu, cu Sălaj, cu Botoşani, cu Vaslui, judeţe de categoria noastră, ca suprafaţă şi populaţie.

Sunt încrezător că cifrele vor arăta mai bine decât cele de anul trecut şi suntem o echipă care ne batem pentru proiectele noastre. Vreau să-i asigur pe locuitorii judeţului că nu vom lua o pauză. Vom aştepta să vedem cifrele şi pe urmă ne vom bate pentru promovarea proiectelor în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la Compania Naţională de Investiţii, care au alte bugete decât cel alocat bugetului nostru. E un drum care e bătătorit şi împreună cu colegii mei primari ne vom bate pentru a promova proiecte de dezvoltare a comunităţilor”, a explicat Moldovan.

         Potrivit acestuia, sumele împărţite pe UAT-uri, în şedinţa de Consiliu Judeţean, sunt doar nişte previziuni, acre ar fi trebuit aprobate încă din toamna anului trecut, dacă Guvernul Cioloş şi-ar fi făcut temele. Aşadar, nu sunt sumele exacte pe care le vor primii autorităţile locale.

         „Noi am cerut mult, că toată lumea ştie să ceară, problema este cât vom putea primi din ceea ce bugetul poate să suporte în momentul de faţă. Ceea ce mă bucură pe mine este că pe lângă proiectele care vor fi finanţate din aceşti bani, care vin ca bani de funcţionare a Consiliului Judeţean, sunt şi ceva bani pentru întreţinerea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene. Costurile mari la noi sunt la DGASPC, unde avem copii instituţionalizaţi, bătrâni şi alte probleme. Acolo este ponderea mare a bugetului nostru”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5