Prefectul Ovidiu Frenţ: În acest an, s-au făcut foarte multe lucruri în Bistriţa-Năsăud, inclusiv pe tema Centenarului

Prefectul Ovidiu Frenţ a declarat, în ultima şedinţă din acest an a Colegiului Prefectural, că 2018 a fost un an în care s-au realizat suficiente lucruri frumoase în municipiul Bistriţa şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, inclusiv ăe tema Centenarului. Înaltul funcţionar public a precizat că la 29 de ani de la Revoluţie, putem spune că România a traversat cea mai lungă perioadă de democraţie şi libertate.

         „Sunt 29 de ani de la Revoluţia din 1989. Este cea mai lungă perioadă de democraţie, libertate şi aşezare pozitivă a României pe un făgaş normal, dar la fel de evident este faptul că nu am crezut, vă spun foarte sincer, că va fi atât de greu şi că vom avea şi atât de multe piedici, pe care ni le punem singuri. Eu mă gândeam că dacă am câştigat drepturile şi libertăţile fundamentale, va fi doar o cursă spre a-i ajunge pe ceilalţi din urmă, de cei care ne-am rupt în 1946. A fost o cursă, dar cu piedici, cu paşi şi înainte şi înapoi. Şi în acest an care trebuia să fie aniversar, unul de bucurie, de lumină, ne-am uitat la nivel central la un spectacol trist al luptei la vârful statului. Cred că s-a ratat o aniversare care putea să fie mult mai frumoasă. Au fost şi lucruri suficient de frumoase, dacă dorim să le acceptăm, să le vedem şi să le inventariem. S-au făcut foarte multe lucruri şi în oraş, şi în judeţ, inclusiv pe tema Centenarului. Făcând o linie de bilanţ, fiecare va putea să ia în calcul ceea ce doreşte, lucrurile pozitive sau negativ”, a declarat prefectul Frenţ.

         În context, acesta a mulţumit locţiitorului comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, col. Ioan-Marian Cristurean, pentru că a pus în operă „cea mai frumoasă paradă militară de Ziua Naţională”, dar şi şefilor instituţiilor militarizate. 

         La ceas de bilanţ, şefii instituţiilor deconcentrate au fost colindaţi de copiii de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” din Bistriţa.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]