Pr. Constantin Necula a conferenţiat la Sângeorz-Băi în cadrul unei seri duhovniceşti

Pr. Cornel Coprean

Luni, 31 martie 2014, începând cu ora 16.00, la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Sângeorz-Băi, a avut loc o seară duhovnicească la care a fost invitat pr. conf. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Acesta a vorbit despre „Biserică şi problemele tinerilor. Actualitatea educaţiei în Iisus Hristos Domnul nostru”. În cadrul mesajului său, pr. Necula a subliniat rolul important al familiei, al şcolii şi mai cu seamă al Bisericii în educaţia tinerilor, arătând că toate acestea trebuie să aibă acelaşi numitor comun – Dumnezeu.
Pr. Constantin Necula despre redimensionarea duhovnicească a educaţiei creştine a copilului: „Cred că e momentul ca şi Biserica să fie ascultată când e vorba de educaţia copiilor şi oamenii prezenţi în săli şi în toate conferinţele din săptămânile acestea ne-au dovedit că e posibil. Avem de-a face, de fapt, cu o redimensionare duhovnicească a educaţiei creştine a copilului, fiind axaţi pe trei direcţii: bucurie, motivaţie şi eshatologie. Nu putem să-i mai bucurăm pe copii, nici să-i motivăm, dacă nu le aducem înainte Împărăţia lui Dumnezeu, singurul examen final, de fapt, în faţa căruia contează viitorul lor”.
Concluzia acestei seri duhovniceşti o redă pr. protopop Ioan Dâmbu: „Acum după ce s-a terminat întâlnirea cu pr. Constantin Necula, aici în Biserica din Sângeorz-Băi, unde a fost foarte multă lume, putem spune că a fost un eveniment împlinit, în sensul că s-a bucurat toată lumea de dialogul pe care l-au avut în finalul conferinţei cu pr. profesor şi de textul propriu-zis pe care l-a comunicat oamenilor. Au fost aici prezenţi tineri în majoritatea lor, câţiva profesori de religie, câţiva profesori de la liceu şi mulţi credincioşi. Credem că a fost o întâlnire foarte bine venită, foarte bine realizată şi foarte bine reuşită. Ne-am dori ca şi pe viitor să avem asemenea întâlniri cu oameni mari, cu oameni care au deja experienţa credinţei, care trăiesc în duhul creştin ca modele de vieţuire creştinească”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5