Poştaşii bistriţeni au întrerupt lucrul de două zile. Salariile mici, principala problemă

Încă de joi dimineaţa, în toate subunităţile poştale din judeţul Bistriţa-Năsăud, cei peste 300 de angajaţi, solidari, au întrerupt spontan activitatea, pe fondul unui coflict de muncă ce se prelungeşte încă de la începutul anului. Principala revendicare este una de minimă creştere salarială, asta în condiţiile în care un lucrător al Poştei Române, la noi în judeţ, câştigă în medie 1400 de lei. Afectaţi de acest protest spontan sunt cei care au de primit corespondenţa, distribuţia de ziare, dar şi pensionarii care-şi încasează veniturile prin Poşta Română.
Vineri, la ora 15.00, reprezentanţii angajaţilor erau aşteptaţi la discuţii de către conducerea Poştei Române în vederea soluţionării revendicărilor.
„Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România anunţă că întreaga responsabilitate cu privire la conflictul de muncă existent între salariaţii şi conducerea CN Poşta Română aparţine, în întregime, actualei echipe de management care conduce de patru ani Poşta Română. SLPR a început în februarie 2014 negocierile cu conducerea Poştei Române, pe un set de revendicări mai vechi, printre care se regăsea şi acordarea unei creşteri salariale. Timp de opt luni, managementul poştei a folosit diverse tertipuri pentru a trage de timp, afirmând constant că este de acord cu acordarea unei creşteri salariale. Această strategie a conducerii Poştei a condus la creşterea gradului de aşteptare în rândul celor peste 21.000 de membri de sindicat ai SLPR care au fixat limita mandatului de negociere pentru Comisia sindicatului la un nivel sub care nu au mai acceptat să coboare. După cele opt luni de tergiversare, când conducerea Poştei a prezentat o ofertă de salarizare, mult sub aşteptările create, aceasta a fost respinsă ferm de către salariaţii care şi-au radicalizat poziţiile după atâta aşteptare. Acesta este motivul pentru care în Poşta Română are loc o mişcare de revoltă a salariaţilor, care nu mai vor să-şi urmeze şi să asculte de liderii de sindicat şi care, din informaţiile noastre, îşi vor radicaliza şi mai mult poziţiile şi vor deveni din ce în ce mai înverşunaţi”, precizează Matei Brătianu, preşedintele SLPR, prin intermediul unui comunicat de presă.
Pe parcursul celor opt luni au avut 7-8 runde de negociere, inclusiv la ministerul de resort, au fost pichetate prefecturile, au avut loc acţiuni de protest în 27 septembrie şi de avertisment, încă de la începutul lunii octombrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5