Plantaţie de vie bio la Sâniacob

          Localitatea Sâniacob s-a „reinventat” odată cu renaşterea culturii viţei-de-vie, cultură ce dăinuie aici de câteva secole. Prin anul 2008, s-a înfiinţat prima plantaţie din noul sezon, ce va purta de aici înainte marca „Lechburg”. Cristiano Guarato, administratorul şi patronul firmei, vine dintr-o puternică zonă viticolă a Italiei, cu tradiţii de foarte mulţi ani. A plantat, în anii din urmă, aproape 70 de hectare de viţă-de-vie nobilă. Acum, în această perioadă când are loc campania de recoltare şi procesare a strugurilor, este foarte greu de găsit aşa că interlocutor ne-a fost un specialist în oenologie, doamna Cipriana. „În urmă cu 10 ani, după ce în prealabil a fost pregătit terenul, au fost plantate primele suprafeţe cu viţă-de-vie nobilă, sistem bio şi, an de an, cu multă muncă, cu eforturi financiare considerabile, am reuşit să ajungem, acum, să avem o suprafaţă de 70 hectare. Avem soiuri ce se pretează acestei zone viticole, respectiv: Sauvignon Blanc, Pinoit Gris, Riesling, Fetească Regală, Chardoney, Pinot Noir şi Fetească Neagră. Ceea ce este specific  acum, aici, la Sâniacob, este că dispunem de o plantaţie bio, vinul ce-l obţinem este certificat bio. Este o premieră, cred, pentru această zonă”.

          Firma domnului Cristiano are în proprietate şi vechea cramă din Lechinţa. Aici au fost făcute modernizările ce s-au impus noilor tehnologii. Se lucrează intens. Strugurii recoltaţi într-o zi sunt şi procesaţi. Vinul bio face deliciul consumatorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]