Pietonalul e blocat şi arată mai rău decât în Evul Mediu

În cazul unui incendiu sau a unei urgenţe medicale în zona pietonală, autospecialele nu au pe unde să intre. Declaraţia aparţine preşedintelui PNL Bistriţa-Năsăud , Ioan Turc. El cere instalarea unor stâlpi cu telecomandă, iar accesul maşinilor care aparţin riveranilor să se facă prin Piaţa Mică. Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Ioan Turc şi-a exprimat astăzi nemulţumirea faţă de zona pietonală este blocată continuu, situaţia fiind una cât se poate de periculoasă în cazul unui incendiu sau a unei urgenţe medicale.

IOAN TURC: Revin şi cer primarului municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, să dispună acele măsuri prin care accesul pe pietonal al salvării, al pompierilor și al poliției să fie asigurat. Din nefericire, domnia sa nu a făcut nimic. Pietonalul este o zonă de risc. Singurul acces pe pietonal este strada Vasile Neacșu care este blocată de mașini. Ferească Dumnezeu de un incendiu, ar fi devastator! Ferească Dumnezeu de situații medicale grave, sunt atât de mulți oameni în zona pietonală vara, vin turiști străini - nu înțeleg ce așteaptă domnul primar. Se pregătesc zilele Bistriței Medievale – sunt în perfectă concordanță, pentru că pietonalul arată mai rău decât în evul mediu. Complet nesistematizat”, a spus Turc.
În septembrie 2016, Ioan Turc, atunci preşedinte al PNL Bistriţa, făcea un prim apel către primarul Ovidiu Teodor Creţu: “ Îl rog pe domnul primar şi-i solicit Consiliului Local să fie foarte atenţi la acest aspect. O maşină de stingerea indendiilor, de pompieri care să parcurgă drumul prin spate, pe străduţele înguste, care trebuie să facă viraje la 90 de grade, e greu. Aceste străduţe sunt mai tot timpul blocate de maşini mici. Putem să ne aflăm în situaţii limită şi eu cred că nu trebuie să aşteptăm până dăm cu capul de gard ca să ne trezim. Sunt lucruri banale, pe care administraţia locală ar trebui să le observe”, a cerut atunci Ioan Turc.
La ora actuală, accesul la imobilele din zona pietonală este prohibit, consecinţă a teraselor deschise, spaţiile de acces către aceste locuinţe fiind extrem de înguste, neîncăpătoare pentru maşinile de intervenţie.
„I-am solicitat domnului primar găsirea unor sisteme hidraulice pe partea de sus și de jos a pietonalului, cu telecomandă la pompieri, la salvare și la poliție și asigurarea unui culoar măcar pentru salvare pentru situații care se pot întâmpla”, a conchis Turc.

Comentarii

23/06/17 18:18
Balan Marius- i...

D-le TURC va dau dreptate. Dar ce ne facem cu CORTUL (iurta pt. incultura) cand primarul se joaca si da dispozitie dupa bunul plac cand sa fie instalat, blocand astfel carosabilul din spatele bisericii. Nu inteleg de ce administratia comunistoida nu poate da socoteala cand incalca legea. De ce militia comunitara si militia mare de la oras nu il ea la intrebari pe edil, atunci cand blocheaza carosabilul. Sa vedem ce lege permite blocarea unui drum public ? De ce administratia incompetenta nu este egalul cetateanul? Eu daca blochez o ora trotuarul in fata casei cu o gramada de nisip sau lemne, sa vedeti ce patesc. Ca cam asa trebuie pusa intrebarea. BA edili; ORASUL NU E OCOLUL VOSTRU !!!

25/06/17 08:42
ioan

Da organizati un referendum: ``ZILELE BISTRTEI PE AEROPORTUL LIVEZILE~~ EXAGERATILOR DE LIBERALI!!!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5