Peste o sută de experţi şi ataşaţi de mediu din Uniunea Europeană vin la Bistriţa, în 2019

Bistriţa va găzdui, în perioada 2-3 mai 2019, Reuniunea Informală a Atașaților de Mediu, evenimentul fiind inclus în cadrul celor peste 270 de reuniuni informale pe care ţara noastră le va organiza cu prilejul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

O primă şedinţă pentru stabilirea programului acestei reuniuni a avut loc la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

„Pentru a discuta detaliile reuniunii informale, s-au reunit reprezentanți ai Ministerului Mediului, precum și ai Agenției de Protecție a Mediului, ai Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, ai Gărzii Forestiere Județene, a Sistemului de Gospodărire a Apelor, a Romsilva, ai Primăriei Municipiului Bistrița, ai Consiliului Județean și ai Instituției Prefectului Județului Bistrița-Năsăud. Totodată, s-a stabilit și un Protocol de colaborare care reglementează parteneriatul dintre instituții pentru desfășurarea evenimentului care va avea loc anul viitor. 

În contextul reuniunii de anul viitor la care vor participa circa 100 de experți și atașați de mediu din Uniunea Europeană vom promova imaginea României și a județului Bistrița-Năsăud în cadrul unui program care implică vizitarea unor puncte-cheie din județul nostru, printre care municipiul Bistrița, stațiunea Colibița, zona Piatra Fântânele -Tăşuleasa Social și Parcul Național Munții Rodnei”, se arată în informarea Prefecturii.

De altfel, a fost făcută şi o vizită în teren, pentru evaluarea "in situ" de către echipa organizatoare a obiectivelor și a stabilirii resurselor necesare pentru succesul reuniunii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]