Peste 400 de tineri din taberele din Sângeorz-Băi şi Cormaia petrec vacanţa în siguranţă, cu jandarmii!

Jandarmii au fost prezenţi luni în mijlocul celor care în această perioadă se află în tabără la Centrul de Vacanţă din Sângeorz-Băi şi în Cormaia în Tabăra Interconfesională “Peniel”.

Un număr de 410 elevi (120 elevi la Sîngeorz-Băi şi 290 la Cormaia) şi profesori însoţitori au participat la activitatea prezentată de Jandarmeria bistriţeană în cele două tabere, la care au fost prezenţi şi peste 50 instructori.

 “Cadrele Compartimentului prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, le-au prezentat elevilor aspecte privind atribuţiile Jandarmeriei Române dar şi date concrete privind orientarea într-o viitoare carieră spre acest domeniu. Nu a lipsit nici prezentarea unor aspecte ce ţin de fapte ce pot fi săvârşite în şcoli sau în legătură cu şcoala, pe timpul şi la terminarea orelor de curs, pe traseele de afluire şi defluire de la domiciliu spre instituţiile de învăţământ şi invers. Totodată, tinerilor şi elevilor prezenţi în tabere le-au fost prezentate modele comportamentale ce pot care ppot fi adoptate de către elevi pentru a nu se transforma în victime ale unor fapte antisociale. De asemenea jandarmii le-au prezentat recomandări privind petrecerea vacanţei în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul Jandarmeriei bistriţene.

 La final, participanţilor le-au fost împărţite flyere şi broşuri care conţin aspecte referitoare la problematica abordată pe parcursul discuţiilor cu jandarmii, după care cei prezenţi au asistat şi la câteva exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu, care au fost foarte apreciate de către aceştia.

Acţiunea a fost organizată în baza Planului cadru al campaniei naţionale de prevenire a faptelor antisociale: “Vacanţă în siguranţă!”, pe direcţia de acţiune “Prevenirea delicvenţei juvenile”, în cadrul campaniei “Adolescenţă fără delicvenţă!”.

Pe tot parcursul verii vor fi organizate astfel de activităţi specifice destinate elevilor care îşi petrec vacanţa în judeţul nostru.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]