Peste 40% din vehiculele verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în Bistriţa-Năsăud, erau neconforme. 42 prezentau pericol iminent de accidente

          Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

“În județul Bistriţa-Năsăud, au fost verificate verificate 1968 vehicule,  dintre care 41.72% neconforme, iar 42 maşini prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 2.39 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 701 de amenzi contravenționale, au fost retrase 484 de certificate de înmatriculare”, precizează Roxana Dima, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român.

        În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

       Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]