Pe drumul cărţii, cu Grupa Greieraşilor

Copiii din Grupa Mijlocie B sau ,,Grupa Greieraşilor” de la Grădiniţa cu program prelungit „Căsuţa cu poveşti” Bistriţa sunt copii frumoşi, isteţi, curioşi din fire, care vin la grădiniţă să descopere mereu ceva nou. Dorinţa copiilor de a afla şi de a experimenta lucruri noi, curiozitatea lor şi încântarea cu care asimilează fiecare noutate ne-au determinat să-i îndrumăm în derularea proiectului tematic: „Drumul cărţii”.
De ce cartea? Pentru că lumea minunată a cărţilor, a poveştilor, povestirilor şi poeziilor pe care le conţin, îi face să trăiască într-o atmosferă a fantasticului, a întâmplărilor reale sau imaginare, îi învață să trăiască cu intensitate fiecare moment al lecturii.
Pentru a satisface curiozităţile copiilor, am încercat să cuprindem în planificarea activităţilor tot ceea ce ei nu ştiu despre carte şi ar dori să cunoască. Una dintre activităţile interesante a fost vizita la Tipografia Revox din localitate unde, oameni cu suflet mare şi apropiaţi de copii le-au explicat acestora cum ia naştere o carte sau o revistă.
O zi specială dedicată cărţii a fost aceea în care copiii au ascultat poveşti spuse de către un membru al familiei. La această activitate am avut alături două mămici care şi-au luat în serios rolul de povestitor şi au reuşit prin nuanţarea vocii, gesturi şi mimică să creeze o lume de basm. Doamnele profesoare de la Floare Spermezan și Doina Macarie de la Colegiul Național Andrei Mureșanu, instituție cu care avem un parteneriat care se derulează de mulți ani, s-au declarat cucerite de frumusețea interioară a copiilor și de modul în care aceștia știu să folosească ,,tot ceea ce le-au învățat doamnele educatoare de-a lungul activităților derulate de proiectul tematic și de toată activitatea susținută în grădiniță”. Și-au exprimat dorința să mai vină și să desfășoare activități și cu alte ocazii și au felicitat munca celor doi parteneri în actul educațional: preșcolar, pe de o parte și educatoare, pe de altă parte, mulțumindu-le pentru munca depusă cu această grupă, mai ales că au observat o profundă preocupare a copiilor și o pasiune pentru cuvântul tipărit în pagină de carte.
Biblioteca Judeţeană a fost un alt loc unde copiii au întâlnit din nou cărţile. Acolo ei au luat contact direct cu lucrarea tipărită, au observat cum sunt aranjate cărţile în raft şi au aflat cum pot împrumuta o carte.
Iubiţi cărţile copii, deoarece cartea este comoară fără de preţ, în care unii îşi adună cele mai frumoase gânduri, ca alţii să le poată folosi în voie!

prof. înv. preşcolar, Felican Leontina şi Moldovan Oana

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5