Paul Ştir: La momentul potrivit îmi voi exprima opţiunile cu privire la viitorul meu politic

 

Rep.: - Domnule primar Paul Ştir, ştiu că aveţi foarte multe proiecte pe rol în comuna Căianu Mic. Nu aş vrea însă, de această dată, să ne axăm doar pe partea administrativă. Aş dori să vorbim despre rolul politicii într-o societate, într-o comunitate. De aceea, prima întrebare ar suna cam aşa. Când s-a apropiat Paul Ştir de politică? Primele convingeri care au fost.?

                Paul Ştir: -  Nu am crezut, sau mai bine zis, nici măcar nu am îndrăznit să tind spre un domeniu precum politica, despre care nu ştiam foarte multe. Îmi plăcea să fiu informat. Tocmai pe acest considerent urmăream în fiecare zi buletinele de ştiri şi, oarecum, ştiam cam ce se întâmpla în mediul politic la nivel naţional. Primul meu contact cu politica a fost în anul 2008, când aveam o vârstă destul de fragedă, 19 ani. La momentul respectiv nu ştiam ce presupune politica, nu ştiam ce înseamnă să ai convingeri de dreapta sau de stânga. Odată cu începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din 2008 a survenit şi primul meu contact cu mediul politic. La acea vreme am decis să ader  la PNL implicându-mă activ în organizarea acţiunilor propagandistice  care s-au desfăşurat pe toată durata campaniei electorale de atunci.

După finalizarea campaniei electorale din 2008 am fost ales de către tineretul comunei Spermezeu în calitatea de preşedinte al Tineretului Naţional Liberal Spermezeu. Menţionez faptul că pe atunci locuiam în localitatea Spermezeu.

 Pe scurt, aşa a început aventura mea în politică.

Rep.: - Şansa de a câştiga alegerile locale, fiind şi cel mai tânăr primar, v-a dat-o PPDD. De unde această colaborare ?

            P.Ş.: - Colaborarea mea cu PPDD a început oarecum conjunctural. În toamna anului 2011, când am decis să candidez pentru funcţia de primar al comunei Căianu Mic şi să mă înscriu în cursa electorală din iunie 2012 eram membru PNL. Prima opţiune din punct de vedere al partidului pe listele căruia urma să candidez era PNL. Datorită unei strategii comune a USL s-a stabilit  un singur candidat din partea Uniunii, iar eu, în aceste condiţii am fost  nevoit să-mi caut un alt partid  pe  listele căruia să candidez. La acel moment, principalele forţe politice aveau propuşi candidaţi care să intre în cursa electorală. Aşadar, în 2011 am demisionat din PNL şi aşa am ajuns să mă înscriu în PPDD, PPDD fiind singurul partid mediatizat la acea vreme care nu avea desemnat încă un candidat.

Rep.: - Sunt convins că au regretat unele partide că nu v-au susţinut în campanie, mizând pe oameni care nu le-au adus voturi. Cu siguranţă aţi avut propuneri după câştigarea administraţiei să treceţi la unii şi la alţii. În ce situaţie sunteţi acum, vă susţine tot PPDD, sau aveţi alte opţiuni acum?

P.Ş.: - Nu pot să afirm dacă unii sau alţii au regretat sau nu. Bineînţeles că fiecare formaţiune a crezut în şansa candidatului pe care l-a aruncat în lupta, dar electoratul a decis cine să îi reprezinte pentru următorii patru ani. Colaborarea mea cu PPDD  a fost una normală şi corectă, fără a beneficia de o susţinere foarte solidă, luând în considerare faptul că partidul nu e la un nivel de simpatie foarte înalt însumând un număr nu foarte mare de membri. Nedorind să candidez din postura de candidat independent, PPDD a fost un mic ajutor pentru mine la momentul potrivit.

Precizez cu toată tăria că nu mi s-au făcut propuneri pentru a trece într-un alt partid după câştigarea alegerilor chiar dacă am prieteni cu poziţii importante în rândurile principalelor forţe politice din România. La momentul potrivit, cu siguranţă, îmi voi exprima opţiunile cu privire la viitorul meu politic, dar cert este faptul că, atunci când voi face o mişcare importantă în plan politic mă voi preocupa ca acea mişcare să fie cu prioritate benefică pentru comunitatea pe care o reprezint.

Rep.: - Cât de importantă este politica în viaţa unui primar, cât şi cum contează partidul din care faci parte la anumite împărţiri de sume sau la anumite aprobări ale unor proiecte?

P.Ş.: - E normal ca din poziţia de primar să beneficiezi şi de susţinerea unui partid politic puternic, dar pentru mine, personal, activitatea  politică aş vrea să fie în folosul cetăţenilor, strict corelată cu activitatea administrativă. Voi încerca să fac acea formă de politică care conduce spre dezvoltarea comunei Căianu Mic.Ca edil, te gândeşti întotdeauna cum să găseşti cea mai simplă cale pentru a obţine aprobarea unor proiecte, dar îmi place să cred că atunci când un proiect este corect elaborat şi puternic justificat în vederea dezvoltării comunităţii, cei care au putere de decizie vor tranşa în mod echidistant aprobarea proiectelor, fără a se ţine cont de culoarea politică. Vreau să spun că, în ce mă priveşte, chiar dacă PPDD este în opoziţie, am beneficiat şi beneficiez în continuare de toată susţinerea celor care sunt factori decizionali la nivelul judeţului nostru.

Rep.: - Cine este modelul pe care îl aveţi în politică?

P.Ş.: - Nu am modele în politică. Am o consideraţie aparte faţă de cei care, prin puterea lor de decizie, au păstrat cu cinste valorile morale şi creştine care ne reprezintă pe noi ca şi români. Aspectul cel mai important pentru mine, care mă face să cred se poate, este credinţa şi ajutorul care vine din partea lui Dumnezeu. 

Rep.: - Cum este privită tânăra generaţie de greii politicii?

P.Ş.: - Atunci când colaborarea cu mai marii politicii este bazată pe respect reciproc, cred că noi, cei mai tineri, putem, prin muncă şi seriozitate, să punem în operă lucruri utile pentru binele şi dezvoltarea comunităţii. Dacă vorbim de tânăra generaţie, cred că îi putem aminti pe domnii Victor Ponta, care este cel mai tânăr prim ministru post-aderare, şi Daniel Suciu, care este cel mai tânăr deputat al judeţului, exemple care confirmă faptul că şi generaţia tânără poate răzbi în politică. 

Rep.: - Cum vede un tânăr primar situaţia, în prezent, a judeţului, dar a României?

         P.Ş.: - Din punct de vedere  administrativ, cred că suntem pe un trend ascendent, iar dacă vom şti să fructificăm la maxim posibilităţile de finanţare  europene din perioada 2014-2020, cu siguranţă că fiecare comunitate, începând de la cel mai mic nivel până la nivel naţional, se va observa o dezvoltare necesară şi mult aşteptată.

Rep.: - Urmează alegeri importante anul viitor. Un primar este un pion important în aceste voturi. V-aţi făcut o strategie privind europarlamentarele şi preşedinţia...?

P.Ş.: - Atât eu, cât şi fiecare cetăţean al comunei Căianu Mic, cred că la alegerile care ne stau în faţă vom lua cele mai bune decizii legate de vot, urmărind, bineînţeles, bunul mers al comunei care primează în faţa altor tertipuri.

Rep.: - Unde vă vedeţi peste 10 ani în ceea ce priveşte politica.

P.Ş.: - Nu aş vrea să mă pripesc, dar  vreau ca, atât cât timp voi activa în politică şi în administraţie, să pot, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu susţinerea oamenilor, să duc la îndeplinire toate proiectele şi ideile mele cu privire la dezvoltarea comunei Căianu Mic.

          Ţin pe aceasta cale să salut toţi concetăţenii şi conjudeţenii mei şi cred că fiecare dintre noi, indiferent de culoarea politică, starea materială, etnie sau calitatea pe care o avem în societate, putem contribui la bunul mers al României. Doamne ajută!

Rep.: - Vă mulţumim şi vă dorim mult succes în continuare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5