Pasi utili in construirea unui teren cu gazon artificial

Instalarea propriu - zisa a gazonului sintetic nu reprezinta o sarcina careia trebuie sa i se acorde mult timp, insa daca avem asteptari de la baza sportiva in care ajungem pentru a ne efectua antrenamentele, atunci ar trebui sa intelegem intregul proces de amenajare al unui teren prevazut cu gazon sintetic.

Conform blogurilor sportive, primul pas important pentru proprietar este acela de a gasi un spatiu pe care sa construiasca terenul, minimum 1000 de metri patrati fiind suficienti pentru ca terenul sa fie unul populat pe viitor. Avand in vedere faptul ca taxa perceputa pentru o ora de joc porneste de la 60 RON, platitorul isi doreste sa se bucure de un spatiu amplu, care sa nu ii limiteze antrenamentul. Totusi, nu conteaza doar dimensiunea spatiului, ci si amplasamentul acestuia. De cele mai multe ori, oamenii de afaceri care si-au ridicat imperii in acest sector sportiv cauta locatii cu deschidere la public, adica zone aglomerate.

Dupa identificarea spatiului, devine vital pentru noul proprietar al acestuia sa isi obtina toate adeverintele necesare, de constructie sau de reamenajare a spatiului pentru care a platit. Daca lucrurile merg bine pana in acest punct, urmeaza un intreg proces de studiu al spatiului pe care urmeaza sa se monteze gazon cu iarba artificiala.  Pornind de la presupunerea ca un spatiu cumparat pentru o astfel de investitie trebuie sa fie gol, acest lucru ne face sa ne gandim la faptul ca terenul este reprezentat doar de pamant.

In aceasta situatie, implementarea unei fundatii devine o cerinta obligatorie. Sunt multe materiale care ar putea fi folosite pentru realizarea fundatiei, desi specialistii tind sa isi indrepte atentia doar spre bitum. Desi este cea mai scumpa varianta, ei o considera cea mai sigura pentru viitorul spatiu sportiv. De asemenea, primeaza si faptul ca o astfel de fundatie poate fi construita cu un grad optim de inclinare pentru a permite drenajul apei.

Cheltuielile incep sa capete amploare o data cu primele investitii la nivelul terenului. In primul rand, spatiul achizitionat trebuie sa fie delimitat de imprejurimi, ceea ce inseamna investitii la nivelul gardului si al plaselor de protectie. Doar pentru plase costurile se ridica la 700 - 800 de euro, tariful platit pentru gard depinzand in mod clar de dimensiunea terenului si de inaltimea dorita de catre proprietar. O alta investitie initiala este nocturna, asta in cazul in care terenul se doreste a fi accesibil platitorilor si pe timp de noapte.

Dupa ce s-au achizitionat acestea, urmeaza investitia propriu - zisa in gazon. Pretul este unul variabil, in functie de compozitie, dimensiuni si estetica. In mod obiectiv, cel mai mic tarif pe care il puteti plati pentru un metru patrat depaseste usor pragul de 15 euro, pret in care este inclus si TVA-ul.

Insa, nu tot ce este mai ieftin este automat mai bun, iar din acesta cauza nu trebuie sa va limitati investitia la producatorul care va ofera cel mai mic pret. In plus, survin costuri si la nivelul finisajelor, de cele mai multe ori optandu-se fie pentru nisip, fie pentru granule de cauciuc. De aici incolo, costurile variaza in functie de proiectul pe care proprietarul il are in minte, caci pentru fiecare sport in parte vor fi necesare si alte articole, utilitati sau echipamente.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5