Parva va găzdui tabere pentru elevii basarabeni. Oficiali de peste Prut, aşteptaţi la Hramul Mănăstirii, din 29 iunie

În perioada următoare, mai multe delegaţii din Republica Moldova sunt aşteptate să ajungă în comuna Parva, gazdă bună fiindu-le primarul Ioan Strugari, probabil unul dintre cei mai înflăcăraţi susţinători ai Unirii cu Basarabia. „După ce merge acolo, orice român se îndrăgosteşte de Basarabia şi de oamenii de acolo. Ai impresia că ai trăit cu ei o viaţă”, ne-a dezvăluit primarul Strugari motivaţia promovării acestor acţiuni.

         În 29 iunie, de sărbătoarea Sfinţilor Sf. Apostol Petru şi Pavel, atunci când este şi Hramul Mănăstirii Rebra-Parva, trei primari basarabeni din zona de graniţă cu Transnistria, alături de o delegaţie de 20 de funcţionari din toate domeniile administrative, vor fi oaspeţii părvenilor. Aceştia vor participa la slujba oficiată de ÎPS Andrei Andreicuţ, dar şi la sfinţirea Bisericii Ortodoxe din Parva, pentru ca seara să fie invitaţii comunităţii din Rebra, aflată şi ea în sărbătoare.

         „Pe 1 iulie, vom merge împreună la Alba Iulia, în faţa Catedralei Ortodoxe a Reîntregirii. Este o acţiune la care sunt aşteptaţi locuitori din toate localităţile din România şi Republica Moldova, pentru a face din Unire mai mult decât un cuvânt. De aici va pleca şi Marşul Centenarului”, ne-a precizat primarul Ioan Strugari.

         Din 2 iulie, în localitate vor ajunge 20 de copii cu dascălii lor, din comuna Teliţa (raionul Anenii Noi) din Republica Moldova. Este o confirmare a parteneriatului semnat între cele două unităţi administrativ-teritoriale încă de anul trecut. „Copiii vor fi cazaţi la două pensiuni din Parva. Chiar dacă sunt foarte mulţi doritori, sperăm ca noi să putem primi trei serii a câte 20 de copii cu însoţitorii lor. Pentru aceştia, vom pregăti un program special, prin care să cunoască judeţul, dar şi sistemul nostru de învăţământ. Vrem să-i aducem şi la Bistriţa, dar şi la casele memoriale, prin muzee. Pentru că avem şi liceeni, ne-am propus să viziteze şi un important colegiu din municipiuul Bistriţa. Anul trecut, spuneam că un punct central al acestui acord de cooperare îl reprezintă generaţie tânără, căreia va trebui să-i dezvoltăm spiritul patriotic faţă de Patria mamă”, ne-a explicat primarul Ioan Strugari.

 

 

     

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5