Parlamentarii, față în față cu problemele primarilor de comune din Bistrița-Năsăud

Parlamentarii bistrițeni au ascultat problemele de natură administrativă și legislativă cu care se confruntă primarii comunelor din județul Bistrița-Năsăud.

Joi, în sala de ședințe a Palatului Administrativ, a avut loc o întâlnire inițiată de Asociația Comunelor din România Filiala Bistrița-Năsăud (ACoR BN) la care au fost invitați toți parlamentarii județului, Emil Radu Moldovan - președintele Consiliului Județean, prefectul Ovidiu Victor Frenț și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea.

"În cadrul întâlnirii au fost ridicate numeroase probleme legislative care îngreunează activitatea în domeniul administrației publice locale. Domeniile cele mai intens dezbătute au fost cele legate de legea achizițiilor publice, legea cadastrului și birocrația exagerată în domeniul solicitării și implementării proiectelor cu finanțare nerambursabilă. Președintele ACoR BN, Romeo Florian  - primar al comunei Lechința, a dat asigurări asupra faptului că toate problemele ridicate vor fi adunate într-un document, argumentate din punct de vedere legal și transmise parlamentarilor bistrițeni", se arată în comunicatul remis redacţiei de ACoR filiala Bistriţa-Năsăud. 

La întâlnire, au participat deputaţii Daniel Suciu (PSD), Cristina Iurişniţi (USR), Ionuţ Simionca (PMP), dar documentul va ajunge pe masa fiecărui parlamentar din judeţul nostru. 

Rolul principal al asociației Comunelor din România Filiala Bistrița-Năsăud este de a reprezenta interesele unităților administrativ teritoriale de nivel comună din județul Bistrița-Năsăud și de a realiza prin colaborare și cu economicitate activități în domeniul administrației publice locale.

Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Numărul membrilor A.Co.R. este de 1750 comune, din toate judeţele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene (dintre care 39 au personalitate juridică).

Asociaţia Comunelor din România este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, creată cu scopul de a reprezenta în mod unitar comunele membre, constituită în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 264/2005.

    Asociația Comunelor din România urmărește reprezentarea unitară a intereselor membrilor atât în relația cu instituțiile centrale, cât și cu cele de la nivel european sau internațional. Din 2006 este membru cu drepturi depline în Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), devenind astfel și membru al U.C.L.G, din anul 2005 este reprezentată în cadrul Comitetului Regiunilor, în calitatea de observatori, iar începând cu 1 ianuarie 2007, are trei titulari și trei supleanți, din anul 2009 este membră a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Sud-Estul Europei (NALAS), deținând președinția acesteia, pentru un an, începând cu luna mai 2015.

-

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5