Părinţii care merg să muncească în străinătate, obligaţi să notifice autorităţile cu 40 de zile înainte

Deputaţii au aprobat un proiect de lege privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, noutatea actului normativ constând în faptul că părinţii care pleacă la muncă în străinătate au obligaţia să notifice autorităţile cu 40 de zile înainte şi să desemneze persoana în grija căreia rămâne copilul.

Camera Deputaţilor a aprobat proiectul de lege cu 322 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere, scrie Agerpres.

Secretarul de stat în ministerul Muncii Codrin Scutaru a explicat că prin acest nou proiect de act normativ sunt introduse prevederi menite să asigure o protecţie adecvată a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Potrivit secretarului de stat, acest proiect de lege clarifică şi procedura de înregistrare a naşterii copiilor părăsiţi.

În acelaşi timp, sunt reglementate şi sancţiunile care ar putea fi aplicate în situaţia îndeplinirii defectuoase a responsabilităţilor, crescute prin acest proiect de act normativ.
Camera Deputaţilor este for decizional în cazul proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. 


Plenul Senatului a aprobat actul normativ pe 10 iunie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]