Părintele Dan Cismaş: Bucuria sãrbãtorilor îsi avea izvorul în curãţia sufleteascã, nu în vopsirea pãrului, epilarea sprâncenelor, spãlatul geamurilor si tãiatul porcului

foto facebook

Părintele Dan Cismaş din Maieru are un mesaj, în pragul marii sărbători a Naşterii Domnului, pentru cei care nu mai trăiesc în aceste timpuri aşa cum trebuie Postul şi Crăciunul.
"Pentru cei care zic cã "e primul an în care nu simt cã vin sãrbãtorile"...ati participat mãcar la o slujbã în bisericã în vremea Postului Crãciunului? Ati renuntat mãcar câteva zile la savoarea mâncãrurilor de dulce? V-ati primenit sufletele prin Taina Mãrturisirii pãcatelor? V-ati îngrijit sã-L primiti în ieslea sufletului vostru pe Pruncul Iisus, sub forma Sfântului Trup si Sânge? Ati oprit zgomotul muzicii de tot felul, pentru a face loc colindelor traditionale? Ati încercat sã conjugati verbul a dãrui la persoana I? Bucuria este direct proportionalã cu pregãtirea. Câtã vreme pregãtirea tine numai de cele ale trupului, prin prepararea bucatelor de tot felul (din care, fie vorba între noi, s-a înfruptat omul tot Postul), pilirea unghiilor, vopsirea pãrului, epilarea sprâncenelor, spãlatul geamurilor si tãiatul porcului, nu putem astepta bucurii sufletesti. Sã nu mã întelegeti gresit, cred cã e firesc si acest fel de pregãtire, dar aceste lucruri ar trebui doar sã întregeascã un tablou în care prioritarã este pregãtirea sufleteascã. Haideti sã profitãm de aceastã ultimã sãptãmânã de post, ca sã putem rãspunde afirmativ la întrebarile puse la începutul acestei postãri. În fond, bucuria sãrbãtorilor pe care o simteam în copilãrie îsi avea izvorul în curãtia sufleteascã specificã vârstei. Însã Biserica ne pune la îndemânã tocmai aceastã înnoire a vietii" este mesajul transmis de părintele Dan Cismaş .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5