Pâine caldă de la Chiochiş pentru preşedintele Radu Moldovan

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan dar şi vicepreşedintele Vasile Puica au avut astăzi parte de un cadou mai puţin obişnuit: un coş cu pâine şi produse de panificaţie din parte primarului comunei Chiochiş, Vasile Silaşi. Surprins plăcut de gestul primarului Vasile Silaşi, şeful administraţiei judeţene a spus că este foarte încântat de pâinea de la Chiochiş dar şi de hărnicia primarului Vasile Silaşi: „ Mă bucur că avem un asemenea primar, unul care vede mai departe de problemele administraţiei publice locale. Înfiinţarea unei brutării în comuna Chiochiş în cadrul unei cooperative agricole de producţie este un eveniment cu atât mai important cu cât, oamenii de pe valea Meleşului au fost convinşi să vină în această cooperativă, ştiut fiind faptul că fermierii nu mai achiesează la asemenea structuri de organizare”, a spus Radu Moldovan. Preşedintele Moldovan a mai precizat că pâinea de la Chiochiş a devenit, în scurt timp, un produs foarte căutat pe întreaga vale a Meleşului dar şi în unele magazine administrare de retaileri: „ Îmi doresc ca peste 10 ani doar asemenea produse autohtone să găsim în marile magazine, mai ales că această pâine se face conform unei reţete vechi de 100 de ani”, a mai punctat Radu Moldovan.

La rândul lui, Vasile Silaşi a spus că e vorba de un cadou simbolic la început de an al tuturor sătenilor de pe valea Meleşului, a locuitorilor din comunele Chiochiş şi Nuşeni: „ M-am gândit că trebuie să trecem peste faptul că activăm în partide diferite, chiar adverse, relaţia dintre primari şi preşedintele Consiliului Judeţean trebuind să fie cât se poate de bune. Este, într-adevăr, o victorie mare faptul că prin intermediul Cooperativei Zestrea am reuşit să producem aceste pâini, să facem rentabilă o brutărie care a falimentat cu foarte mult timp în urmă. Suntem pregătiţi să ducem la un nivel superior această afacere”, a conchis primarul Vasile Silaşi.

Reamintim că pâinea de la Chiochiş este făcută  după o reţetă tradiţională din zonă, care este secretă, pentru pâinea în cauză se folosesc doar ingrediente din sat, iar aditivii lipsesc. În brutărie se produc în jur de 1.000 de pâini pe zi. Primarul a creat până acum şapte locuri de muncă, urmând să fie în total zece localnici angajaţi. Pentru această pâine se foloseşte făină produsă la o moară din oraşul Beclean. O astfel de pâine costă 2,5 lei sau 6 lei (cea de aproape două kilograme).

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5